[JAVA] EJB3.0 + JSF - jak to skloubit dohromady?
Dopredu upozornuju ze jsem zatim java lama.
Chci udelat logovaci stranku, na ktere vyuziju EJB3.0, JSF a JAAS. Pro kazdou cast mam uz udelany maly oddeleny projekt.
V jednom zkousim EJB 3.0 v JSP strance, dalsi je jednoducha JSF stranka a dalsi je JAAS logovani pres konzoli a chci to ted dat dohromady.
Nejvetsi problem mam s EJB3.0 a JSF.
Mam session bean UserSession, ktera reprezentuje prihlaseneho uzivatele a uchovava jeho data (napr. uzivatelske jmeno). Chtel bych, aby tato session bean komunikovala s JSF strankou, ktera ale ma svou managed bean, pricemz session bean nemuze byt managed bean.
Docetl jsem se o moznosti injekce
public class ManagedBean {
@EJB public UserSession user;
...
}
ale toto me nebeha.
Mym cilem je, aby managed bean zavolala tridu, ktera provede zalogovani pomoci JAAS a pokud bude uspesne, tak vznikne session bean userSession, kterou budu dale pouzivat na ostatnich strankach
Je nejaky elegantni zpusob jak zajistit komunikaci te managed bean a session bean?
Pouzivam aplikacni server JBoss 4.0.4. Chci se vyhnout uziti frameworku Seam, uz tak je to hodne informaci do moji hlavy :)
Zkousel jsem hledat nejake info, ale moc jsem toho nenasel :(
Re: [JAVA] EJB3.0 + JSF - jak to skloubit dohromady?
Mno tak jsem se docetl, ze @EJB anotaci JBoss jeste tak uplne nepodporuje a celkova podpora EJB3.0 + JSF je zatim pochybna. Nekolik clanku se vyjadrilo v tom smyslu, ze kombinace je to vyborna, ale je problem to slepit dohromady, takze zkusil jsem demo aplikaci vytvourenou pomoci frameworku Seam a je to asi nejlepsi reseni
Takze pokud to nekomu pomuze, tak na EJB3.0 + JSF pouzit JBoss + Seam