Nove Pentax DSLR s AntiShake
viz http://www.dpreview.com/news/0605/06...entaxk100d.asp
ovsem mam takovy vlezly pocit, ze obzvlast K100D vypada jako moje Minolta 5D v jinem baleni...
6 Mpix, podobna ergonomie (nekdo u Pentaxu vzal KM do ruky a pochopil :-) ), stejne ikonky na fotaku (Antishake ikonka KM je uplne stejna)...
No kazdopadne jen houst, at mame nejakou konkurenci. Jen me zajima, kdy svoji verzi vyda Samsung.
Re: Nove Pentax DSLR s AntiShake
No, ako tak pozerám tie parametre, nevidím nič iné ako D50-ku s antishake-om od KM a bejonetom Pentax. Nehovorím že 6 megapixlov nestačí, ale podľa mňa trocha zaspali dobu. Canon už rok má v low end segmente 8 megapixlov a dá sa očakávať že do roka tak bude aj u Nikona a tiež čakáme na to, čo ponúkne Sony. Tento foťák má význam asi len pre majitelov Pentax skiel. Samozrejme konkurenica sa vždy zíde. :)
Pokud se nepletu tak pentaxy mely vzdycky docela vlekej hledacek, coz by mu mohlo v konkurenci docela pomoct. :-)
Jinak tenhle fotak je spis na neevropsky trhy u nas Dslr pentax nikdy moc neletely..
Mirtex: body vypadá zcela identicky jako předchozí těla, má jen přidaný ten "Minolta-like" přepínač ...
e1: jak jsi sám napsal, tak stejně "zaspali" dobu i Nikon a Minolta. Jenže ono nejde o megapixely, pro spoustu lidí je 6 MP až dost. Nikon i Canon mají mnohem méně zásadní vylepšení v posledních generacích těl a setrvávají u stejných chipů. Kdybys měl Pentax s jeho hledáčkem, inteligentně rozloženými 11 AF pointy, SR a kompatibilitou s přehršlí objektivů a byla to pro tebe priorita, na svůj foťák se už ani nepodíváš. Já bych si žádné z aktuálních těl Pentaxu také nekoupil, ale to neznamená, že zaspal dobu, nebo je špatný. Jinak Pentaxy se tradičně od např. D50 velmi liší kvalitou buildu.
Já jen nechápu, proč má funkčně nižší tělo vyšší typové označení ...