WindowsXP tuhnou po prvním startu
Windowsy mi teď v poslední době začali dělat jednu velice zajímavou věc.
Pracuji třeba celý den na compu, večer ho vypnu, nebo přejdu do hybernace. Když ho ráno zapnu, ať už z hybernace, či normálně, tak se po pár chvílich zasekne (prostě celý vytuhne, obraz vidím dál, ale nedá se s ničím hýbat). Pomůže jen reset.
Následně po nabootování už funguje v pořádku. Tohle mi dělá každý den, prostě jakmile je déle vpnutý (přes tu noc) a pak ho zapnu, tak po chvíli vytuhne a musím resetovat.
OCčkem to není, protože teď jedu na default a dělá to to samé.
Čím myslíte, že by to mohlo být? HW problém? Windows se mi opravdu přeinstalovávat nechce, protože teď nemám moc času a kdyby to nepomohlo byla by to kor ztráta času.
Mám pocit, že to dělá od doby, co jsem zkoušel TV tuner od ATI, jenže jsem pak jeho ovladače a vše řádně odinstaloval.
Předem děkuji za každou radu.
Re: WindowsXP tuhnou po prvním startu
Tohle mi dělal zdroj. S tim rozdílem, že když nenaběhnul, tak neběžel, a když naběh tak běžel. A dost blbě se to reklamovalo.
Tipoval bych na pomalé odcházení některé komponenty, třeba disk, lépe však nějaká mechanika. Měl jsem to úplně stejné u jednoho servisního zásahu a týden mi trvalo, než jsem na to přišel. Jednalo se o vadnou CD-ROM mechaniku. Ona normálně jela, četla, pálila, fungovala, jakmile byla po delší dobu pod napětím (asi nějaké stabilizační kondenzátory, nevím). Při studeném PC ji ale systém Windows nedokázal detekovat - resp. správně zavést ovladače, protože nějaká část mechaniky, spolupracující s ovladači ve Woknech, byla zatím ještě mrtvá (bios/firmware) .... a vždy při prvním startu vytuhl, resp. ne a ne dokončit najetí. Zjistil jsem to náhodou, když jsem přepojoval komponenty a zapoměl CD-ROm znovu nakšandovat, PC fungoval i po studeném restartu. Jakmile jsem znovu zapojil mechaniku, situace se opakovala. Klidně to může být i board, zkontroluj, jestli nemáš třeba nafouklé kondenzátory. Neříkám, že to musí být to samé, ale je to téměř identický popis toho, co jsem měl já.
Mno to jste mě hošim tedy moc nepotěšili :(
Asi se po studeném startu mrdknu co funguje a co né. Kéž by to bylo jen nějakým adwarem, asi si to projedu.
EDIT:
Zkusím tedy dneska vypnout comp a povytahovat mechaniky, abych zjistil, jestli to není tím. Pak ale nevím co budu dělat dál, pokud to bude furt zlobit. Zdroj dost silný na to, abych testnul nemám :(
Tak je to 100% HW :(
Právě jsem se vrátil z kina (po 3 hodinách), zapnu comp, najedu do windows, chvilku se to tvářilo, jako že ok, a následoval zátuh.
Vyresetoval jsem tedy, vlezl jsem do BIOSu a zátuh, nechápačky.
Následně jsem vyresetoval, najela bootovací obrazovka windows a zátuh.
Opět jsem vyresetoval a teď již funguji.
Začíná se to ale dost zhoršovat, budu muset rychle najít příčinu, nebo se z toho zblázním.
Zkus promazat X:\Windows\Prefetch. V této složce najdeš soubory s příponou pf a další pojmenovaný jako layout.ini. Soubory *.pf představují spouštěné soubory zaváděné při startu a layout.ini výsledek jejich analýzy. Problémem je skutečnost, že v této složce mnohdy nalezneš i dávno nepoužívané programy. Další problém vyvstává při změně používání těch stávajících. Zkus celý obsah složky Prefetch smazat a restartovat počítač.
Citace:
Původně odeslal Lion_K
Zkus promazat X:\Windows\Prefetch. V této složce najdeš soubory s příponou pf a další pojmenovaný jako layout.ini. Soubory *.pf představují spouštěné soubory zaváděné při startu a layout.ini výsledek jejich analýzy. Problémem je skutečnost, že v této složce mnohdy nalezneš i dávno nepoužívané programy. Další problém vyvstává při změně používání těch stávajících. Zkus celý obsah složky Prefetch smazat a restartovat počítač.
pokud mu to zamrzlo i pri tom kdyz lezl do BIOSu tak to prefetchem urcite nebude .... musis jit cestou pokus/omyl ... zapojovat jednotlivy soucastky a vypojovat az zjistis ktera to dela
Takže je to zdrojem ;)
Již jsem domluvem s MaWou, pokusí se ho dát na reklamaci.