Hercules XPS 2.100 v aute?
Zdravim.. snazim se zkombinovat Hercules XPS 2.100 a autoradio Pioneer Deh2820MP.
http://www.autoradio-prodejce.cz/pio...eh_2820mp.html
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24617
Trafo jsem odpojil a z baterky jsem zapojil 12V pred usmernovac.. Na 220V se signalem z radia hraly ok ale na 12V z baterky hrajou slabe a piskaji. Navic jsem musel odpojit minusy od signalu z radia, protoze snema nehraly vubec.. Poradi mi nekdo jak se zbavit toho piskani a jak to zapojit aby hraly normalne? predem diky za rady..
Re: Hercules XPS 2.100 v aute?
Při napájení z trafa bylo na filtračních kondenzátorech opravdu jen 12V?
Píská to i při vypnutém motoru auta?
Citace:
Původně odeslal pibi
Při napájení z trafa bylo na filtračních kondenzátorech opravdu jen 12V?
Píská to i při vypnutém motoru auta?
Je tam neco pres 15V, ale zkousel jsem to pripojovat na 12V z pc a hralo to ok... Piska to pri nastartovanem motoru v zavislosti na otackach..
Tak to nejspis dela alternator - odrusit. To preji hodne stesti (zacal bych keramickymi kondy).
edit.
a nebo nejakej druhej stabilizator-filtr.
Uz jsem to vzdal.. satelity jsem pripojil primo jako predni a sub jako zadni levej.. da se to poslouchat, ale nejak budu muset doresit vyhybku, protoze ty satelity basujou jak vztekly..
Citace:
Původně odeslal CHUDAK
Uz jsem to vzdal.. satelity jsem pripojil primo jako predni a sub jako zadni levej.. da se to poslouchat, ale nejak budu muset doresit vyhybku, protoze ty satelity basujou jak vztekly..
Rozhodne nechci nikoho od podobnejch pokusu odrazovat, nicmene jak tenhle tejden uz asi ve trech threadech opakuju - ohledne zvuku na 90% plati, ze nic co je zkonstruovany napr.k PC jako repracky nikdy nebudou dosahovat kvalitiy komponentu (byt i nejobycejnejsich a skoro nejlevnejsich), ktere jsou zkonstruovany nekam jinam a u auta to plati na 1000% (overeno praxi).
Samozrejme nevim, jestli ti ty XPS 2.100 "zbyly" a nevedels co s nima a tedy je cpes do auta, ale sestava slozena z bazarovych a levnych komponentu urcenych DO AUTA bude cenove treba jen dvojnasobne vyssi (starsi kompa nebo i koaxy, malej aktivni subik nebo pasiv a malej dvoukanalovej mustkovatelnej zesicek, par dratu a trocha prace) a vysledek nebude 2x lepsi (cena za to co jsem psal tak cca. do 3kk proti 1.6kk za XPS) ale 10x lepsi zvukove.
A to ikdyz vsechny vyjmenovane komponenty zakoupis skutecne ty nejobycejnejsi, bazarove, pripadne i z trznice od sikmookych kamaradu.
Jak opet opakuju - v aute se vymyslet jiz vymyslene rozhodne nevyplati, ani financne, ani jinak. A jak opet a zase opakuju, do auta se pro zvuk musi cpat jen to, co je do nej skutecne urcene, auto je jak zvukove specifickej prostor, tak veskery soucastky (tedy i repra) jsou do nej staveny pro pomerne velke mechanicke namahani ruznymi druhy razu a otresu, zesilovaci cleny, kabelaz atd. je podstatne lepe odruseno oproti komponentnum na domu atd atd.
Jinak samozrejme bastli jak je libo, hlavni je, jestli te to bavi :)
Pokud chces ovsem poslouchat slusnejsi zvuk, cestou PC repro do auta ho nikdy nedosahnes.
Muj nazor a /OT :)
2 Chudak
Nevím odkud máš napojené napájení, ale zkus je připojit přímo na svorky akumulátoru + i - (+ samozřejmě přes pojistku ve vhodném pouzdře, aby Ti při případném zkratu nezůstala z auta hromada ohořelého šrotu)
Citace:
Původně odeslal pibi
2 Chudak
Nevím odkud máš napojené napájení, ale zkus je připojit přímo na svorky akumulátoru + i - (+ samozřejmě přes pojistku ve vhodném pouzdře, aby Ti při případném zkratu nezůstala z auta hromada ohořelého šrotu)
Zkousel jsem to i primo na baterku, ale porad to chytalo alternator.. Jak rika titktak, nema cenu cpat repro od pc do auta.. nechtel jsem tomu verit, ale je to tak :)
Citace:
Původně odeslal CHUDAK
Zkousel jsem to i primo na baterku, ale porad to chytalo alternator.. Jak rika titktak, nema cenu cpat repro od pc do auta.. nechtel jsem tomu verit, ale je to tak :)
mas ode mne jednicku s hvezdickou :)
vyzkouset se ma vsechno, nicmene do auta nic jinyho nez to "do auta" skutecne nepatri :)
a odruseni alternatoru a ostatnich "produkovacu" ruznejch pafrekvenci je skutecnej problem i soucastek na to delanych, tahaj se 2-3 krat stineny signalovy kabely, tlusty a kvalitni napajeci kabely primo ze svorek baterie, ruzne zpusoby kostreni, pouivaji se ruzne odrusovaci kondiky a filtry atd. a stejne je to v nekterych specifickych autech a instalacich docela problem to odstranit.
Pioneer je navic znamej tim, ze tyto paraziticky brumy a signaly dokaze jeste vic zvyraznit a poslat je do zesilovace nebo repro. Bohuzel (nekritizuju - sam mam trochu vyssi model Pioneera v aute a napriklad praci serva na nacitani mechaniky ted na novym zesilovaci docela slysim).