miniDV kamera jako web kamera
Zdravim, mam dotaz. Mam miniDV kameru JVC GR-D270 a chtel bych ji zapojit jako web kameru pro video hovory ve skype. Stahnul jsem si splitcam, ale presto mi pise, ze device not found. Nevim co dal, nikde neni zadny podrobny navod, jak toto rozchodit. Poradite?
Re: miniDV kamera jako web kamera
Zapni kameru do rezimu Camera, pripoj, pockej az ji system najde a rozpozna.
Spoust SplitCam a polozka file-->Video source , zde zvol svoji kameru.
Potom vpravo dole stiskni tlacitko Play a mel bys v okne videt obraz.
SplitCam minimalizuj (Nezavírat) a spust skype a na polozce v nastaveni ohledne zdroje videa nevol kameru ale zarizeni "SplitCam capture".
Staci?
Jo, kdyby to bylo tak jednoduche, tak by byl zivot krasnejsi:) Ale tetnto postup jsem nasel na netu a nefungoval...splicam mi pise, ze kameru nenasel, ve zdroji videa nemam prave nic. No a prave proto bych chtel sehnatnejaky troubleshoting, kdyz uvedeny posup nejde...
No, ja jsem Ti popsal jak to delam ja.
Používáš vůbec tu kameru? Pokud ano, musi byt pro ni v systemu capture driver. A ten musi být pro SplitCam vidět, stejně jako pro program, který používáš pro normální capture videa z kamery
Hm, takze jsem zjistil, ze mi ted uz zadny program nechce tu kameru najit. Nefunguje mi s ni pinacle, ani ten splicam, proste vsichni hlasi, ze kameru nenasli. Pritom po pripojeni do pocitace se ohlasi jako nalezena. Mam pocit, ze to bude nejakym ovladacem, ktery do toho nejak keca, ale nevim jak jej zjistit a odinstalovat.
Momentálně tento problém řeším také ve Vista 64, myslíte, že budu mít úspěch. Po instalaci Splitu mi vyskočila nějaká chyba, ať vyrestartuji systém :eek:
EDIT:
Tak jsem našel funkřní řešení - TrackerCam (http://www.trackercam.com/TCamWeb/do...p_5.3.0.17.exe).
Nainstaloval jsem a funguje. Bohužel moje kamera se vždy po určitém čase vypne a já nevím kde to zrušit. Takže je to pro mě vlastně nepoužitelné.