daju sa nastavit otacky manualne u chladica titan ttc-d5t/TC (ten co si sam reguluje otacky podla teploty) ? ze by som ho trebars nejak napevno nastavil na cca 2000rpm ?
rASTO
Printable View
daju sa nastavit otacky manualne u chladica titan ttc-d5t/TC (ten co si sam reguluje otacky podla teploty) ? ze by som ho trebars nejak napevno nastavil na cca 2000rpm ?
rASTO
Nejspíš NE :| ,reguluje si je jen on sám,četl jsem že prej se to dá udělt tím že odejmeš žlutej dratek ale nevim co je na tom pravdy,tak to radši nezkoušej :wink:
to akoze by som odpojil zlty drotik? zaujimave, a na kolko otackach by sa potom tocil?
No asi to bude blbost :?
Odpojiť (odstrihnúť) vodiče k tepelnému čidlu a pripojiť miesto neho potenciometer(trimer), skús trebárs 10k(neviem akú hodnotu má ten na chladiči).
Keď si nastavíš otáčky aké potrebuješ odmeráš hodnotu a možeš ho nahradiť pevným odporom.
Ten žltý slúži len na meranie otáčok, nie na reguláciu.Citace:
Původně odeslal valmet
Jsem si myslel že to je blbost :lol:Citace:
Původně odeslal Jendo
diki, vyskusam hadam. som sa pytal preto ze kedysi som mal chladic ktory mal konstatne otacky a tom som len zmenitl napatie z 12V na 7V tusim. som ten drot co mal ist do GROUND strcil do +5V ak si dobre pamatam. a bol hned tichsi.
To zníženie(prehodením vodiča) je OK.Citace:
Původně odeslal rastoL
Len záleží čo s ním chladíš(aké máš CPU?) aby ti stíhal :oops:
chladim XP1600+ nepretaktovane. on uz ma aj teraz pri plnej zatazi 56C ale ja ho chcem hlavne tichy a nech sa pre mna za mna aj upecie :) este taka jedna otazka. asi neexistuje nejake pasivne chladanie na tento procak, ze?
Pasívne chladenie som niekde videl :o (tuším to bolo s Japonska), teplota :oops: sním nič moc...ale zato tá cena PORIADNA!Citace:
Původně odeslal rastoL
Podle mě je zbytečný něco stříhat a zbytečně si tím kazit větrák, radši si kup za 5Kč samce a samici toho napájecího konektoru (nedávno jsem takhle skoro vykoupil GME :lol: ) a připájet tam jenom vodiče napájení (ne ten žlutej vodič) + na jeden z těch vodičů napájet odpor nebo nejlíp reostat. Já mám tímhle způsobem řešenou regulaci ventilátorů pomocí reostatů, ta samice je od toho samce cca 1 cm - tj. jenom se to zapojí mezi konektor ventilátoru a základní desku - aspoň je to pak univerzální. Pak budeš vědět jestli to funguje podle tvejch představ a nebudeš muset v případě neúspěchu spojovat přestříhaný vodiče - jak by pak ten chladič vypadal :roll:
2Ondrowicz
Len on má D5TB-TC s automatickou reg. otáčok, v pasíve je zalepený termistor a vodičmi privedený do vertráka.
Jedine že rozobral fan a tam ich odpájkoval.
Ide o to že môže manuálne regulovať miesto termistora.
Neviem ako to regulovuje(D5TB-TC) keď zníži vstupné napetie(ja som mal len D5TB).
no idem teraz cez vikend skusit znizit napatie a potom sem napisem ci to pomohlo. ja teda dufam ze to pomoze :)
no takze. na 7V sa ten TITAN sam nerozbehne (ale ked mu pomozem tak potom ide :)). tak som ho dal na viac (slahol som ho na 12V a dal som tam nejaky tusim 22ohm odpor). potom sa tocil v rozmedzi 1600-2000 otacok co je uplne idealne (takmer nepocut ani pri otvorenej skrinke). tak a ako som bol cely nateseny tak som rozobral aj zdroj a tiez som ho dal na mensie otazky a navyse som ho ale nezavrel (som si myslel ze sa bude lepsie chladit). akurat ze asi po takych 15-20 minutach sa pocitac sam vypol a uz sa potom nedal zapnut. ako som zistil potom tak zdroj sa pobral do vecnych lovist :( takze co z toho vyplyva? nenechavat zdroj otvoreny lebo sa potom menej chladi. takze idem kupit nejaky novy a tichy zdroj.
2rastoL
A keď vychladol,nenabehol?
Môže mať aj tepelnú ochranu na niektorom chladiči.
bohuzial nenabehol. aj som pockal kym sa vychladi a nic. jedine na co sa zmoze je zatocit na zhruba sekundu ventilatorom na zdroji a hned sa vypne zase :( a mozno to bolo preto ze to bol nejaky blby 235W !!! zdroj. nech mu je zem lahka :)
njn špatně jsem to pochopil, nikde jsem ten regulovanej D5TB neviděl. BTW teď jsem se díval do ceníku a zjistil jsem, že v obchodě co normálně nakupuju je regulovaný D5TB levnější než obyčejný D5TB, co mám já. Když jsem si ten chladič kupoval, tak byl ten regulovaný snad 2x dražší. Takže WTF?Citace:
Původně odeslal Jendo