Re: NF7-S napeti na cpu ?
Citace:
Původně odeslal Ondr@
ahoj. Mam tuhle desku a trosku se mi nezda napeti treba ted mam v biosu nastaveny 1,75V a cpu-z mi hlasi 1,664-1,696 V a takhle to skace kdys zatizim prime95 jdou Volty dolu.vim ze z hodnoty nastavenou v biosu nemuzu vychzet ale zase se mi nezda to cpu-z a chtel by sem se zeptat jestli to muze bejt odchylka mereni a muze tam jit vic nes pise cpu-z.dle cpu-z sem se s mim athlonem 1800 jiuhb 0320wpmw dostal na 2425 MHz na 1,728 V vim ze to je dobra serie ale as takle moc? ( stabilitu sem nezkousel ale prace ve voknech no problem).bios naka modla 26 nevim us jaka ale takle podobny skusenosti mam s vice biosy.jake je tedy napeti cpu? je normalni ze tam to napeti lita o 0.04 V?dik za odpoved
Za to ze ti lita napeti by take mohl zdroj, zalezi co mas ?? jinak stahni treba MBM nebo speedfan a koukni na Vcore tam... tam je to objektivnejsi...
jinak nebylo by od veci kdyby si sem vypsal sestavu...
Citace:
Původně odeslal J.Wade
Za to ze ti lita napeti by take mohl zdroj, zalezi co mas ?? jinak stahni treba MBM nebo speedfan a koukni na Vcore tam... tam je to objektivnejsi...
jinak nebylo by od veci kdyby si sem vypsal sestavu...
sry zapomel sem to poradne popsat ale problem asi bude vazne v ty desce ve speed fanu to je podobny jako v cpu-z a v biosu to myslim taky tak nak ukazuje jinak zdroj sem ani nepsal pac mam LC power 550W tak myslim ze tim to nebude. jinak sestava:
NF7-S r.2
athlon 1800+@2250MHz (225x10)1.68V
kingmax 512MB 433MHz@ 450 2,5;2;2;11(2,8V)
gainward gf4ti 64MB @ 310/578
barracuda pata 80GB
+ naka sitovka , dvd a mozna jeste par drobosti na ktery sem zapomel)
mno hele, reknu ti to takhle... jestli ti to pri tech 2250 nepada, jestli nemas vysokou teplotu, tak bych se tim asi nejak zvlast nezabejval... :)
Citace:
Původně odeslal J.Wade
mno hele, reknu ti to takhle... jestli ti to pri tech 2250 nepada, jestli nemas vysokou teplotu, tak bych se tim asi nejak zvlast nezabejval... :)
No jako v podstate mas pravdu :) (stabilni to je) ale rikam si ze kdys ten procik muze dat 2400MHz tak je skoda to nevyuzit :) ale zase se mi tam nechce poustet vic jak 1,8V a proto by sem rad vedel kolik tam vlastne jde.teplota je ted 54 stupnu pri zatezi takze taky v poho. mam Arctic Cooling Copper Silent 2 L (prebrousena zakladna + vylestena do zrcadlovyho lesku) a teplota s visim napetim a visima taktama moc neleze takze by sem to uchladil i na vic nes ted ale prave nevim kolik tam jde V.
Ja sa riadim napatim nameranym z CPU-Z, alebo najlepsie zober merak a premeraj si to a zbadas kolko je tam real... Inak to, ze lieta Vcore je normalne, ziadna doska ti neudrzi rock vcore este k tomu zataz/idle... ;)
tohle je na NF7-S normalni, ja mam v BIOSu nastaveno Vcore 1,85V, v idle mi ukazuje 1,82V a pri zatezi 1,78V, na nekterych NF7 lita napeti jeste vic, to ze undervoltuje je taky normalni
super dik moc presne tohle sem chtel slyset :) misokgb s tim merakem by to bylo asi vazne nejlepsi ale moc se mi do toho nechce :)
Ako pisal Lada Kolar je to pri NF7-S uplne normalne. Doska undervoltuje a pri zatazi to klesa este viac. Videl som na to aj nejake mody, ale uz nemam linky pretoze mne osobne nefungovali. Ale boli ludia ktorym to potom drzalo napetie stabilnejsie.. Skus pohladat cez google. Ale neviem ci nieco najdes, predsa len to uz je starinka. Aj ked ja na nej stale bezim.. ;-)
no hele chtel sem se jen zeptat jesli to je norlani :) nak si netroufam na nejaky zasahy pajkou :)
ja tuto desku jsem mel taky a undervoltovani je normalni
ale to kolisani si nejak nepamatuju
zamerte se na zdroj
treba to kolisani je taky zpusobeny starim desky(mozna placam)
ono uz je to prece jenom nejakej patek, co je deska mezi nama