-
Lcd Blika
CAu. mam LCD-cko Prestigio P179 a pri praci v CATIi mi zhruba tak v strede obrazovky blikajú pasiky pozadia. Je to neprijemne. Nikde to nerobi no sem tam sa mi zda ze aj v Pro/Engineeru. LCD nema co bliakt aj ked nedokaze zobrazit tolko farieb nie. :)
PS: reklamacia?
Diki
Edit: A este aj pri sivom pozadi v Powerpointe
-
Re: Lcd Blika
-
no moc jsem ten problem z tveho popisu nepochopil, mozna kdybys to popsal lip... zapojene to mas predpokladam na dvi?
-
zkousel si jiny monitor? nebo samy pripojit k jinemu PC? - vyloucit vadu GK
-
Ano, mam ho na DVI. NA tomto PC som robil aj s monasom a nic.
Vyskusam ho teda aj na inom pc.
PS: ide o to, ze pri urcitom pozadii napr. ako je v CATII preklikava pozadie v strednej casti monitora a tak isto aj pri pozadi v Powerpointe (zvolil som si na prezentaciu tmovo sivu) a tu preblikava v pravom hornom rohu. Je to pri prechode otienov.
uvidim ked ho vyskusam inde
-
-
75Hz imho moc nepomuze, co to je za LCD?
-
Ono na sestřině 15" LCD Philips (105S nebo 150S, teď nevím) je možné na šedé ploše taky pozorovat "blikání", ale spíš to vlní a škube očima ze strany na stranu. Viděl jsem to i na jiných displejích, ale spíš na to někdo je vnímavější, jiný méně...
-
Před pár dny jsem k analogovému výstupu notebooku připojil 19" LCD Fujitsu-Siemens P19-2 a v jedné části obrazu jsem taky zaznamenal blikání (černých písmenek na bílém pozadí). Zatím nebyl čas vyzkoušet analog jinde, ani jsem si moc nehrál s nastavením, nicméně při připojení přes DVI je to ok.
Narazil jsem na tohle: http://www.nexiaclub.com/fsc/viewtopic.php?t=10
-
Tak som ho testol na druhom kompe s GFX 5900 na DVI a blikal tak isto, zrejme si to tak Prestigio robi {resp. nezvlada sive faby}.
Najmenej blika na na 1280x1024 16bit a 75Hz.
Zrejme treba priplatit z kvalitnejsi LCD a nekupovat lacne kancelarske monasi.
reklamacia=0 ?
daka
-
Dnes jsem otestoval LCD s jinou grafikou a neblika, takze bud to bylo grafikou, nebo byl ruseny kabel...