Postupná ztráta místa na disku
Mám disk rozdělený na dvě části, na C mám systém, na D ostatní věci, přičemž používám NTFS. Takhle mi to funguje už mnoho měsíců. Používám windows XP.
Tak se mi v posledních dnech objevuje zajímavý problém. Problém spočívá v tom. že po zapnutí PC se mi objeví na C správný velikost volného místa, ale to začína z ničeho nic postupně ubývat. Stačí, když mám zapnutý TC a přecházím po adresářích a vidím, jak postupně ubývá místo do času, když se objeví 0. To pak samozřejmě hlásí málo místa. Když označím všechny adresáře i soubory včetně skrytých, tak se obsazené místo ukáže správně, ale stále je tam rozdíl mezi obsazený a místem, které by mělo být volné. Antivir nenašel žádný vir, procesy jsou všechny známé. tak jsem v koncích.
Poradí mi někdo?
P.S: Při ztrátě místa se mi objevuje hlášeni:
Chyba
GetDriveLayOut: CreateFile fail !
Na disku není dost místa.
OK
Re: Postupná ztráta místa na disku
Vypni si obnovovanie systemu alebo nastav % vyuzitia particie a skus ci Ti to bude robit znova
omlouvám se, že jsem to nenapsal, ale obnova systému je dávno vypnutá a velikost odkládacího prostor je nastavená napevno. Jinak jak jsem psal, tak opravdu velikost všech souborů nemá velikost chybějícího místa..
Nejprve bych zkusil chkdsk C: /R
Taky to může být projev nějakého neřádu, takže ještě zkusit antispyware Adaware, Spyboot (antivirák už jsi zkoušel, jak vidím).
Pokud to bude v pořádku, koukni se na programy, které máš v PC a které umí nějak pracovat s partition (Acronis, Ghost...). Když jsem zkoušel Acronis True image, tak jsem zjistil že na pozadí spouští zbytečně 2 (nebo snad i 3) procesy. Něco podobného tvému problému jsem našel na fóru Acronisu, takže kdoví.
http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=128331
Hmm opravte mě jestli se pletu...je možné že něco takového dělají alternate data streams v ntfs? Je možný že si dotoho nějakej prg něco uklada?