Sapphire X800GTO PCIE a "dobry timing" pro OC
Ahojte, mam vyse zminenou kartu, s pametma se ale vice jak na 540 bez chyb nedostanu. Nekde jsem na zahranicnim OC cetl ze nekomu po urcitem nastaveni timingu pameti jedou na 600MHz bez nejakeho vyrazneho chlazeni. Bohuzel tam nebylo nic blizsiho uvedeno.Prosim Vas, vlastniky tehlete karty a nebo nejake odborniky o dobrou radu jak zvetsit rozumne casy a ktere aby to slo v pohode na vyssi frekvence. Dekuji. Jo,pro vse pouzivam AtiTool. Diky
Re: Sapphire X800GTO PCIE a "dobry timing" pro OC
Citace:
Původně odeslal Martin3
Ahojte, mam vyse zminenou kartu, s pametma se ale vice jak na 540 bez chyb nedostanu. Nekde jsem na zahranicnim OC cetl ze nekomu po urcitem nastaveni timingu pameti jedou na 600MHz bez nejakeho vyrazneho chlazeni. Bohuzel tam nebylo nic blizsiho uvedeno.Prosim Vas, vlastniky tehlete karty a nebo nejake odborniky o dobrou radu jak zvetsit rozumne casy a ktere aby to slo v pohode na vyssi frekvence. Dekuji. Jo,pro vse pouzivam AtiTool. Diky
IMHO si moc nepomuzes, protoze kdyz zvolnis casovani natolik, abys ses dostal na 600MHz (pokud se tam vubec dostanes), tak vykon ktery ziskas vice megahertzema, ztratis zvolnenim casovani....mozna si o chlup polepsis, otazka je, jestli natolik aby ta prace s tim stala za to.....
Dobre, rekneme ze mas pravdu... a byl by nekdo tak hodny a poradil mi nejake lepsi casovani pro zvetseni vykonu? Vim ze podstatny vliv na vykon ma polozka MEM_REFRESH_RATE. Nynejsi hodnota je 0x3B. Jen nevim kterym smerem s ni mam pohnout pro vyssi vykon. Diky
no cetl jsem clanek o casovani pameti na VGA, a ve vetsine pripadu jsou pameti nastaveny na nelepsi hodnoty kterych jsou schopne na dane frekvenci dosahnout. Navic je zde vice polozek, takze vetsina zasahu vede vetsinou ke snizeni vykonu. (vyssi frekvence neznamena vyssi vykon, ale tak to je zname)
tak tak. je tam vela poloziek ktore by si musel testovat a za tych/moznych/ +-5% vykonu to nestoji za to.
no ja mam GT@GTO a mozem ti povedat ze skusal som aj upravovanie casovania a viac som ziskal MHz ako casovanim.nahnal som kartu na 610MHz/550 a mam vykon dostacujuci na kazdu hru:)
To snad NJE JE ani pravda... Sapphire X800GTO 128MB stoji nova vo velkoobchode 3130,- bez DPH poxcanych korun slovenskych !!! (teda s DPH cca 3700).... Jeeeziiiisss Mariaaaaaaa !!! skoda ze nemaju AGP verziu...
Nepreda niekto AGP x800GTO ???
btw, 128 MB GTO-cka je shit...
ziadne peniaze nie su poxcane!!!!, ked su!!!!!
Citace:
Původně odeslal Erfelst
btw, 128 MB GTO-cka je shit...
Ano, 128MB uz je skutecne na dnesni hry malo.
Citace:
Původně odeslal Caleb
Ano, 128MB uz je skutecne na dnesni hry malo.
Mno a co lepsie mi poradite za 3,1 litra poxcanych Slovenskych korun ??? (sice bez DPH, ale aj taq je to super cena....)
kup si !poxcanu! 2MB kartu do PCI