Jaké připojení k internetu by jste preferovali?
Cauvec, máme na vesničce takovou malou wifi sít,zatím jsme tři,ale do budoucna počítám tak s max. 15-ti lidmi.
Co by jste preferovali za připojení?
Rozhoduji se mezi 1000/400 bezdrátovým připojením za cenu 1900 s pevnou IP a garantovanou rychlostí nebo využít ADSL Internet expres extreme 2048/256 + fixed ip za 1425 s DPH.
Poraďte popřípadě napište jinou alternativu,díky..
Re: Jaké připojení k internetu by jste preferovali?
Me osobne chodi doma lip ADSL nez WiFi (nic moc signal i karta :-) ), a tak za stejnou cenu bych sel do ADSL, ale kdyz pises, ze na WiFi je rychlost garantovana .... to se mi za tu cenu zas nezda, hrozne zalezi, jak ta WiFina pojede .... ma tam s nima uz nekdo nakou zkusenost?
EDIT: A jak daleko jses od ustredny Telecomu? Jestli nevis, zjisti si jakou rychlost ti nabidnou.
od kdy se da wifi rychlost garantovat? Jinak spis bych sel do ADSL
No, ja mam taky pres WiFi garant, ono totiz zalezi predevsim na tom, co mas ve smlouve, technologie je podruzna a nemusi te zajimat, pokud se ISP zavaze, je to jeho problem. Poinformoval bych se na zkusenosti s tou WiFi. Jestli se ti ISP zavaze smluvne, sel bych do te WiFi, budes mit pravdepodobne daleko lepsi support. Ta cena +- sedi.
Citace:
Původně odeslal chinook
od kdy se da wifi rychlost garantovat? Jinak spis bych sel do ADSL
A od kdy ti nekdo neco garantuje na DSL ?
u té wi-fi píšou i přímo na svých stránkách,že ty rychlosti mají garantované je to společnost satt www.satt.cz - poskytují i připojení ke kabelový televizi.....Jinak se samozřejmně zkusím se ještě zeptat někoho kdo je již využívá jak to mají s tou rychlostí přes tu wifi
S ADSL jsem od ústředny asi tak 3 km Pokud si dám ověřit rychlost na stránkách internet express - vypíše mi to tohle: "Na Vaší telefonní lince je možné zřídit všechny varianty služeb Internet Expres/Internet Broadband kromě služeb Internet Expres Maxi a Internet Expres Extreme 4096." Takže jediný omezení vidím v 4Mbitu....
Spíš bych šel do toho ADSL. Jedinou výtku bych tam měl v uploadu 256 :-( no a když už jsem u toho, co říkáte má smysl uvažovat třeba i o 3072/256 za 1782 s DPH + pevnou IP?
To zalezi kolik do toho chcete vrazit, rozhodne je prijemny, kdyz nemusis cekat, ale ... ! bacha, je to navykovy :-)
Jinak na 3km je 4Mbit ADSL uz dost, zalezi na kvalite vedeni, nicmene 3Mbit by jit mel v pohode. Jestli tam funguje merici automat, hod mi do PM cislo a zkusim zjistit, co presne zmeri.
Citace:
Původně odeslal Jezevec
No, ja mam taky pres WiFi garant, ono totiz zalezi predevsim na tom, co mas ve smlouve, technologie je podruzna a nemusi te zajimat, pokud se ISP zavaze, je to jeho problem. Poinformoval bych se na zkusenosti s tou WiFi. Jestli se ti ISP zavaze smluvne, sel bych do te WiFi, budes mit pravdepodobne daleko lepsi support. Ta cena +- sedi.
A od kdy ti nekdo neco garantuje na DSL ?
DSL nic negarantuje ale od telecomu to jede na 80% (to co sezere agregace) vzdycky. A vypadky se daji s nima resit - akorat clovek musi dupat a byt neustupny - vlastni zkusenost;).
No ono tech 80% neni agregaci, je todany vysokou rezii na prenos mezi ISP a zakaznikem a jelikoz si zakaznik kupuje konektivittu u ISP, tak nez to k nemu doleze, tak se na to nabali plno provozu zajistujiciho prenos samotnech dat a zbyde z puvodni rychlosti tech +-80 az 90%. To je holt smutna realita a je u vsech ISP stejna. Nevim jak Telenor nebo CRa ...
Agregace se paradoxne projevuje casteji u sluzeb s pomerem 1:20 nez 1:50, je to dany tim, ze zakazniku s agr. 1:20 je min a jsou to casto firmy vyuzivajici spojeni naplno, takze se pak stane, ze to pres den jede pomalu a v noci OK :-)
2ukr: Neni ani tak podstatny, co pisou na webu, jako co ti napisou do smlouvy. U DSL smlouvy budes mit neco ve smyslu "negarantujeme nic, ani to ze to vubec bude fungovat, za vypadek se povazuje uplna nefunkcnost alespon 4 dny ..."
Idealni je mit zplatnost zpetne = platis az po odebrani sluzby, kdyz ty nezaplatis, firmu to nevytrhne a odpoji te, kdyz oni sluzbu nedodaj/dodaj blbe, mas na ne paku.
Citace:
Původně odeslal HAVTOM
Jestli tam funguje merici automat, hod mi do PM cislo a zkusim zjistit, co presne zmeri.
Co myslíš tím PM??? číslo pevný mám 566670169 jestli jde o tohle...
Tim PM jsem myslel soukromou zpravu zde na foru, ale tim se netrap. Co me to vyhodilo, kdyz vynecham detaily:
Tel. č.: 566670169 , měření
Není DSLAM - plán. výstavba: 06.06.2006. Zóna 31 (2930 m) OK - max. rychlost 3072 kbit/s.
Službu lze objednat.
Takze tak :))
Citace:
Původně odeslal HAVTOM
Tim PM jsem myslel soukromou zpravu zde na foru, ale tim se netrap. Co me to vyhodilo, kdyz vynecham detaily:
Tel. č.: 566670169 , měření
Není DSLAM - plán. výstavba: 06.06.2006. Zóna 31 (2930 m) OK - max. rychlost 3072 kbit/s.
Službu lze objednat.
Takze tak :))
Jak to meris ?
Vyrobni tajemstvi :-) :-) :-)
Ale ma to neco spolecnyho s mojim zamestnavatelem :-)
jsem si myslel,že to PM je osobní zpráva. tak příště
Taky jsem se chtěl zeptat, jak to měříš,ale vidím, že teď už je to bezpředmětný :-) :-) Někdo má a někdo zase nemá :-) ....
Tak hlavně že mi to pojede. Jinak jsem tipoval dobře,že by to mohli být 3 km a just, sekl jsem se o 70 metrů..... Ono jak jsem tak chodil s metrem,tak jsem cestou těch pár metrů nabral ;-)