Dokaze vobec procesor spracovat tolko dat kolko mu pusti ram/s?
Napr. mam 2738mb/s a proc ako 2400XP vyuzije proc 2738mb/s :?: :?:
HD predsa nedoda tolko dat :?:
Printable View
Dokaze vobec procesor spracovat tolko dat kolko mu pusti ram/s?
Napr. mam 2738mb/s a proc ako 2400XP vyuzije proc 2738mb/s :?: :?:
HD predsa nedoda tolko dat :?:
HDD doda komprimovanou texturu, procak ji rozbali do pameti, dela si dal a mezitim si karta pres AGP 4x (1024MB/s) muze stahovat neco z pameti.Citace:
Původně odeslal Jan
Tak to maju teda pekne podelene :lol:
2 Jan: Však to sa dá vyrátať... Myslím... Záleží to najskôr od FSB, taktu procesora, latencií a podobne... Vzorec neviem, ale určite tu je niekto, kto Ti to presne povie...
Ale nemyslím si, že by naraz pamäť pchala toľko dát do CPU...
A tiež to závisí aj od toho, čo by s nimi ten CPU robil... Pri nejakom šialenom výpočte by tie dáta asi čakali...
Prave na toto som myslel ked som thread zakladal :-) Aj ma zaujimalo vlastne do kolko je treba zvysovat FSB :?:Citace:
Původně odeslal LtK
FSB? Who? :-) FSB rozhodne vydupat co nejvys to jde, v synchru s pametma, pokud je na to mobo. Ted je to nejvetsi booster vykonu a minimalne do prichodu K8 jeste bude! ;D
No mam 180fsb a viac to uz doska nezvlada, takze som skoncil :-(
Ale pri dvoch ramkach mam 2860Mb/s takze spokojnost :lol:
No ono pri tom zvyšovaní frekvencie ani nejde o to, že by sa naraz pretlačila taká kopa dát, ale že sa znižuje rozdiel medzi frekvenciou CPU a zbernice, ktorá mu tie dáta prináša...
Je rozdiel, či dáta idú po 2*100 MHz a CPU má multi 12, alebo idú po 2*200 MHz a multi je 6... :wink: