Potřeboval bych vědět, jak omezit určitého uživatele na WinXP v jeho právech tak, aby se mohl připojovat na internet jen v určených časových obdobích. Je na to nějaký dobrý prográmek, nebo jen přes příkazový řádek?
Printable View
Potřeboval bych vědět, jak omezit určitého uživatele na WinXP v jeho právech tak, aby se mohl připojovat na internet jen v určených časových obdobích. Je na to nějaký dobrý prográmek, nebo jen přes příkazový řádek?
Mam pocit, ze jit by to melo, ale to je tak vse co k tomu muzu rict.
Dobre se na to da pouzit Sygate personal firewall. Moznosti viz. priloha.
Windows by to mohly zvladnou pomoci politik, ale nevim jak moc a co vsechno v tom de omezit, alebrz to nepouzivam. Melo by asi jit zakazat pouzivani sitovy karty (potrebujes lokalni sit ?) ale externi SW bude mozna ucelnejsi, jen je tu pro zmenu problem, ze externi SW lze odstrelit.
Mno, mozna jsem jen spatne hledal, ale jedine co jsem v Nastaveni zabezpeceni u Win XP nasel, bylo takove jednodussi zabezpeceni IP protokolu - muzes tam sice specifikovat, na jake IP adresy a jake protokoly se filtr bude aplikovat, ale ohledne casu jsem tam nic nenasel...Ale je mozne, ze to bude jen nekde zahrabane. Jak uz tu doporucoval Jezevec, externi software bude asi lepsi volba.
EDIT: Jeste jsem si vzpomnel, ze Nastaveni zabezpeceni dovoluje i nastavit, ktery software lze spustit, pripadne duveryhodne servery, na ktere uzivatel muze ci nemuze - tedy, pokud jsem to dobre pochopil...
pamatuji si, že jsem někde na netu viděl příkaz, který to uměl ošéfovat. Ale už bohužel nevím. Zatím jsem našel prográmek Access Boss, ale ten mi tolik nevyhovuje a ještě navíc není free.
Firewall používám jinej a kvůli tomu ho nechci změnit, škoda že nemám HW, tam by to šlo...
Poradí někdo jiné řešení?
no, slo by mozna pomoci lokalni politiky zakazovat pristup k siti. to by muselo byt ovsem casove ovladane z scheduleru, tj. v 8.00 povolit, v 16.00 zakazat. scheduler by snad beznej user sestrelit nemel. je to takove nic moc reseni, ale asi by to fungovalo.
nejlepe to nastavis na isa serveru, ale to neni tenhle pripad hehehe