Existuje nejake elegantni reseni, bez toho abych kupoval dalsi 'klump' za 1000kc? Mohl bych ruzne experimentovat, ale radeji bych osvedceny a vyzkouseny postup... Diky
Printable View
Existuje nejake elegantni reseni, bez toho abych kupoval dalsi 'klump' za 1000kc? Mohl bych ruzne experimentovat, ale radeji bych osvedceny a vyzkouseny postup... Diky
co nexus twin disk? stoji kolem 350 Kč. Nebo ten disk povesit na kusy rozrezane karimatky do 5" pozice...
pouzival jsem "system" provázek + guma + provázek v 5,25" pozici.
disk twin je dobry na zamedzenie prenosu vibracii a seeku do case, ale samotny hluk v zasade zostane, ak je vsak disk tichy, je to v pohode (teda ak ti hlavne vadi to, ze to rezonuje skrinou)
Asi ten nexus vyzkousim. Vadi mi jenom seek.
ja jsem to udelal tak, ze jsem kos z Chiefteku vyndal a dal dolu do case na molitan
samozrejmne ze disky necham ofukovat pomalobeznou 120MM
od te doby o discich nevim
Dost zaleží na teplotě, pokud je ok a máš to za 120, tak garimatka (molitan,...) je ok, pokud máš ale vyšší teplotu či ne zrovna dobry chlazení, tak bych to pověsil na gumy nebo na tu rozřezanou garimatku. Ale pro Tebe bude asi nejlepší ten zmíněný Nexus twin disk. Dej vědět, jak se osvědčil.
Já sem měl ten problém s Raptorem 74 a vyřešil sem to tímto držákem Chill Innovation CH-Kitt
http://www.foxcomputers.cz/detail/2672
Teplota se sice zvedla asi o 3 stupně ale teď je ten disk tichoučkej.Doporučuju
ja jsem resil stejny problem u tehle CASE
http://www.czechcomputer.cz/czc/products.nsf/v/70EA50002541AD54C1257061002CB06C/$file/32985v.jpg
s tim ze bych chtel zachovat umisteni disku v tom Shiefteckovym boxu, ale nejak zamezit prenaseni vibraci.
To znamena ze odpadaji vsechna reseni s 5,25" pozicema.Napada nekoho neco ?
disk bych chtel mit pevne uchycen, ne aby mi lital po skrini.
Zatim jsem to vyresil tak, ze jsem snizil hluk seeku primo na disku utilitkou od Hitachi a dal jsem cele PC ze stolu na zem.
ja som to iste urobil v mojom caseteku najlepsie a najlacnejsie riesenie:)Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
no jago mas to tazke no holt blba case tam moc toho nevymyslis:???:
samozrejmne, ja zas ten case tak casto neprenasim, a kdyz uz, tak neni problem vyndat kos s diskama a prenest to zvlastCitace:
Původně odeslal Sharker
mne se to navrzeni chlazeni a umisteni disku libi, jen proste neni vyreseno to odhlucneni, ale u ktere CASE je, ze :rolleyes: . No jeslti se nekdy nastvu, tak to taky soupnu nekam nad zdroj a dalsi do 5.25"Citace:
Původně odeslal Sharker