Re: maly dotazek.. oc 2000+
Citace:
Původně odeslal XXXtremer
Mam athlona tbreda b0 2000+ a nejvic co sem ho dostal bylo 2600+ na 1.75V po zahoreni ted lita na 2800+ a 1.65V a 12,5x180 .. jag dlouho by to priblizne mohlo vydrzet ??? ma sanci zit jeste nejmin rok ??? v lete planuju vodnika.. ted ma teploty idle 39-40 a burn 43-45 chlazeny vzduchem.. custom chladic :rolleyes:
diky za odpoved..
a ete jeden dotazek... hledal sem presny odemceni nasobicu po celem foru ale nigde sem to nenasel poradne rozepsane... :rolleyes: mate negdo pls nejaky clanek o tom ???
Ad1) nemej strach, procesor ti urcite neodejde zpusobenim OC, 1.65 je vic nez rozumnejch a teploty jsou imho taky v pohode... leda ze by ho sebou vzala deska :) spis bych se bal ty 'FSB co tam poustis, nevim co mas za desku a zdali mas PCI/AGP lock ale 180 urcite neni OK, zkus to hodit rovnou na 200 pokud deska bere, nebo klesni na 166 a toc nasobicem...
Ad2) clanku je tu o tom plno, myslim ze i ve faq... jinak pouzij www.google.com
Citace:
Původně odeslal J.Wade
Ad1) nemej strach, procesor ti urcite neodejde zpusobenim OC, 1.65 je vic nez rozumnejch a teploty jsou imho taky v pohode... leda ze by ho sebou vzala deska :) spis bych se bal ty 'FSB co tam poustis, nevim co mas za desku a zdali mas PCI/AGP lock ale 180 urcite neni OK, zkus to hodit rovnou na 200 pokud deska bere, nebo klesni na 166 a toc nasobicem...
Ad2) clanku je tu o tom plno, myslim ze i ve faq... jinak pouzij
www.google.com
deska je Asuska A7V880 mam zaple asynchronious frequency nebo jaxe to pise :oops: pry je to agp/pci lock... mesic sem s tim bezel na fsb166 a nic se nedelo.. a ta deska je kupovana pred vanocema ... Hmm dobre ze to pojede... jen me stve ze uz z nej vic jag fsb 185 nevytlacim... jedine odemnkout no... snad najdu nejaky pohodovy navod...
Citace:
Původně odeslal Eagle
Ty teploty jsou nesmysl.
co je na nich nesmyslnyho ??? :o
no jsou docela nizke, a jak znam asus tak 5-10°C neni problem snad u zadne jejich desky. Ale i tak jsou fpoho
Citace:
Původně odeslal Wiruz
no jsou docela nizke, a jak znam asus tak 5-10°C neni problem snad u zadne jejich desky. Ale i tak jsou fpoho
zalezi jestli bere z CPU DIODy nebo ze socketu... na mi asusce neni problem aby se tyhle 2 teploty od sebe nezavisle menili od 10C az po 0C cemuz se taky docela divim :) ale tak nemyslim si ze ty teploty sou zas tak nerealny...
"hledal sem presny odemceni nasobicu po celem foru ale nigde sem to nenasel poradne rozepsane... mate negdo pls nejaky clanek o tom"
silne ti doporucuji hledat lepe. v opacnem pripade dosahnes zamknuti threadu.
Citace:
Původně odeslal J.Wade
zalezi jestli bere z CPU DIODy nebo ze socketu... na mi asusce neni problem aby se tyhle 2 teploty od sebe nezavisle menili od 10C az po 0C cemuz se taky docela divim :) ale tak nemyslim si ze ty teploty sou zas tak nerealny...
ti neim jesi to bere z diody nebo ze socketu ale v pripade ze by mohla byt tedy teplota o 10stupnu vyssi tag je to nejakych 55 stupnu.. dejme tomu ze na chladici by bylo 40 .. ale na chladici mam neco kolem 30 tagze teplota podle me odpovida...
a nizke sou diky skrini Aerocool extremengine 3t ktera ma 250mm vetrak z boku v predu 140mm vetrak a vzadu mam jeste 120 na vyfuk.. + chladic cpu.. vlastni uprava s 92 vetrakem...
na hledani predtim nebyl cas.. ted to zkouknu.. dal uz to asi bude offtopic..
ty teploty jsou nesmyslne. Sam mam b0 2000+ Superlocked, asi rok-dva jsem ho provozoval na 12,5*166@1.75V a teploty v klidu +/- 50-55C, load stoupaly az k 80C. Rekord mereny SpeedFanem behem nekolikahodinoveho testu Prime95 82C. Mam na tom Tt Volcano 12 a tichej Papst (@2000RPM).
Citace:
Původně odeslal Luge
ty teploty jsou nesmyslne. Sam mam b0 2000+ Superlocked, asi rok-dva jsem ho provozoval na 12,5*166@1.75V a teploty v klidu +/- 50-55C, load stoupaly az k 80C. Rekord mereny SpeedFanem behem nekolikahodinoveho testu Prime95 82C. Mam na tom Tt Volcano 12 a tichej Papst (@2000RPM).
neim no.. ale myslim ze porad vidim dobre tag me nepresvecujte ze je to blbost... v puvodni skrini mi taky lital na 53-60 ale v tehle to slitlo uplne vsechno..
co jsem mel drive 1800+ B0 na Asusu A7V8X-X, tak jsem bezel na 12.5x166 2.07Ghz (napetim si nejsem jisty, ale jen mirne zvysene) a teploty jsem mel v klidu kolem 42, v zatezi 48-50. Chlazene to bylo Falcon Rockem II + windtunel primo k procesoru (dost natesno). Pokud jsem se dival na teploty v BIOSU, tak tam byla teplota porad o par stupnu vyssi (vazne si nevzpominam), takze bych typl, ze to, co mi ukazovaly programky ve win byla asi teplota z desky, a bios meril z diody. Pokud je to mozne...
Citace:
neim no.. ale myslim ze porad vidim dobre tag me nepresvecujte ze je to blbost... v puvodni skrini mi taky lital na 53-60 ale v tehle to slitlo uplne vsechno..
nikto ta nepresvedcuje ze take teploty ti to neukazuje, ale o tom ze je to takmer isto chyba cidla/dosky. Sahni si na ten chladic, ak tam udrzis ruku tak to pod tych 50st. ma
Citace:
Původně odeslal tomase
nikto ta nepresvedcuje ze take teploty ti to neukazuje, ale o tom ze je to takmer isto chyba cidla/dosky. Sahni si na ten chladic, ak tam udrzis ruku tak to pod tych 50st. ma
na chladici mam 35,4... (mereno digitalnim teplomerem)
co mi na to reknete ted ???
Citace:
na chladici mam 35,4... (mereno digitalnim teplomerem)
co mi na to reknete ted ???
haluz
System je stabilni, evidentne se neprehriva. Takze IMHO neni co resit. Jestli deska ukazuje 10 stupnu vic nebo min je uplne jedno.