Zdravim, co kdyby sem spojil dva draty elektriny(220 V) do jednoho. Potrebuju toto kdyz vypadne jeden zdroj elektriny tak by to vzalo stavu z toho druhyho a jestli to nejde tak jak byste to resily ??
Printable View
Zdravim, co kdyby sem spojil dva draty elektriny(220 V) do jednoho. Potrebuju toto kdyz vypadne jeden zdroj elektriny tak by to vzalo stavu z toho druhyho a jestli to nejde tak jak byste to resily ??
Muzes byt trochu konkretnejsi? Jake mas na mysli dva zdroje elektriny? Jeden predpokladam z distribucni site energetiky a ten druhy? Pokud chces spojit dva draty z jednoho privodu rozdilnych fazi tak to bude zkrat - musel bys to blokovat treba pres stykac nebo rele. Pri vypadku jedne faze by se to preplo na druhou fazi - bylo by to ale s kratkodobym prerusenim.
no je to na pocitac a prave to kratkodoby preruseni tam nesmy bejt kupovat UPC nebo jak se to jemnuje na to nemam penize.Citace:
Původně odeslal Lion_K
Mozna by ti stacil - CyberFort (zalohovana ,,prodluzovacka") nebo neco podobnehoCitace:
Původně odeslal blekota
http://www.zive.cz/h/Uzivatel/AR.asp...03418&CAI=2104
soucasna cena kolem 2500,-Kc bez DPH
Kup si UPSku, pokud si teda nemyslis, ze vymena spalenych rozvodu v celym baraku vyjde levnejs.
a odkial tam akoze privedes tu "druhu elektriku" ked nie z baterii ci UPS? jedine bezpecne riesenie je UPS ...Citace:
Původně odeslal blekota
:)Citace:
Původně odeslal Jezevec
Ja ten dotaz pochopil tak, ze jde o to v pripade vypadku jedne faze automaticky prejit na jinou fazi -> spojeni je samozrejme nesmysl (zkrat), ale urcite by to slo nejak udelat, nejjednoduseji za pomoci rele, ale kazdopadne na levne reseni plynuleho prechodu bez kratkodobeho vypadku zapomen
kup si UPC. V bazaru se da koupit za 400 taky jsem to tak udelal pro router. Jinak to co ty chces udelat je zkrat jak uz tu lidi rikali, ale klidne si to zkus jestli neveris
Da sa to pouzit s redundantnym zdrojom - co su vlastne dva zdroje (alebo aj viac) v jednom s tym, ze sa to da pocas prevadzky po castiach vymienat a idu do toho aj dva napajacie kable. Ale lacne to rozhodne nie je ;D
Ještě jsem si vzpoměl že existuji tzv. záskokové automaty. Určeno pro řešení požadavku napájení systému ze dvou zdrojů, které napájejí dvě nezávislé sběrnice. Při výpadku napájení jedné sběrnice automat zajistí propojení obou sběrnic a zbývající zdroj napájí obě sběrnice.
Já jsem nedávno kupoval UPS 300VA stála myslím 1900 kč nová..
A je na 3 roky pokoj.