-
Windows OEM
Tak jsem tady na foru četl že windows OEM vlastně vůbec OEM být nemohou protože je to u nás nelegální/není to v zákoníku. Je ale nějaká možnost jak se tohoto prakticky domoci? Třeba mám dva pc a chtěl bych windows mezi nimi přenášet......jenže ony my budou furt řvát a tuším že pak dokonce nepojedou......neřešil ste toto už někdo?
-
Re: Windows OEM
Imho je to jen jedna licence na jedno pc ne?
-
Podle mnicrosoftu ano ale tuším že Jezevec říkal že soft se podle zákona NEDÁ omezit na hw ->je to protiprávní. Jak ale donutit windouws akceptovat náš právní řád.....toť otázka má
-
Ja nerek ze se nada omezit na HW, ja jen rek, ze se neda omezit na KONKRETNI HW.
=> muzu ti prodat SW k pouziti na jednom CPU/jadre, k pouziti jednim uzivatelem (= "prenosny") a podobne, ale nelze stanovit, ze tento SW muzes pouzivat vyhradne na HW ktery ma SN xy, pricemz HW yz je totoznej, az na to SN.
Nejde to proto, ze si tim vynucuju nejaky tvoje nakladani s tvym HW a tim te protizakone v tom nakladani omezuju.
Co se nuceni tejce, muzes podat zalobu, preju prijemnou zabavu na pristich 20let, nebo muzes naprosto legalne pouzit crack.
BTW: Prenaset widle ? Brzo skoncis u Chocholouska, i jednou je to zabava na celej den, natoz to delat pravidelne 2x denne.
-
Hmmm dobře. Takže pokud jsem to dobře pochopil tak řikáš že windows mohou být omezeny na typ hw ale ne na konkretni kus hw....takze pokud budu mít jinde totožnou sestavu tak je mohu legálně použít? Nejde to ale s jinou sestavou? Pochopil sem dobře?
P.S. Promiň za tu nepřesnost a co jinak navrhujes nez prenaset widle kdyz mas skola<-> domov + ve skole v kazdy ucebne jinej pc ?