ProE Wildfire2.0 - lomeny rez
Mam v ProE W2 vymodelovanou formu a potreboval bych udelat ve vykresech lomeny rez.
Nasel jsem 2 funkce...2D a 3D section...
3D section jsem zkousel,ale podle me to neni funkce k tomu urcena.
2D section dokaze udelat rez v rovine,to je ale malo...pak je zde ale moznost Unfold a Aligned 2D section,v helpu jsem z obrazku vykoukal,ze to bude zrejme ono.Tady je ale problem,obe tyto funkce jsou zasedle a nejdou vybrat.V helpu k tomu krome obrazku nic neni :-(
Muze mi nekdo poradit jak na to?
Diky moc...urcite jsem jedina lamka,tak mi reknete jak na to :-)
Re: ProE Wildfire2.0 - lomeny rez
Ted sem u pc, kde pro/e nemam, ale je to (v modelu) na:
model sectioning > new > create > offset
skicovaci rovina > naskycujes rez > done
ve vykresu se da zobrazit, hotovo
Citace:
Původně odeslal ra
Ted sem u pc, kde pro/e nemam, ale je to (v modelu) na:
model sectioning > new > create > offset
skicovaci rovina > naskycujes rez > done
ve vykresu se da zobrazit, hotovo
Coool...jdu to zkusit...snad nebudou dalsi lame komplikace :-D
Kamos mi to ukazoval v ProE2001,takze jsem z toho nebyl moudrej...offset jsem bral jen jako vzdalenost od neceho a nenapadlo me,ze zrovna tam bude vchod do skicare :-)
THX a lot.Danke schon.Dikec ;-)
Sorry za dalsi blbej dotaz,ale fakt nemuzu najit Model sectioning :-(
A jeste jeden dotaz:
Ve vykresech mi to zobrazuje dva pohledy vzhuru nohama,jak se to da zmenit?Je to odlisnym promitanim nebo cim?
Tak jsme to asi nasel...
View Manager/ Xsecs / create / new / offset / plane
Rozhodne dik,stacilo jen udelat prvni krok a pak uz se to veze :-)
Ted uz jen zjistit jak porovnat ty vykresy,aby nebyly vzhuru nohama...
Tusi nekdo???
Citace:
Původně odeslal Mikeee
Tak jsme to asi nasel...
View Manager/ Xsecs / create / new / offset / plane
Rozhodne dik,stacilo jen udelat prvni krok a pak uz se to veze :-)
Ted uz jen zjistit jak porovnat ty vykresy,aby nebyly vzhuru nohama...
Tusi nekdo???
Pokud jsou general, tak properties>reorient. To ale asi nejsou.
No a pokud jsou projected, tak je to skutecne americkym stylem kresleni pohledu (pravouhlym sklapenim).
Pak je reseni trosku kostrbate. V pracovnim adresari nebo nekde pod proeWildfire by mel byt soubor drw.dtl v nem by melo byt
!
! These options control views and their annotations
!
projection_type FIRST_ANGLE
ulozit, restartovat a pohledy udelat znovu, protoze vykres si sebou tahne nastaveni platne pri vzniku
Sklapi se to dobre,ale ten parent pohled je dany opacne nez chci,takze treba vsechno co bych chtel mit viditelne,tak je jako neviditelne,takze musim parent pohled prevratit a pod nej pak udelat dalsi,uz spravnej a pod nej dalsi a ty puvodni dva smazat...
Ve vykresech,kdyz dam properties(musi byt vybrany pohled)-->drawing view,tak s tim muzu sice vselijak otacet,ale pokud je ten prvni pohled spatny,tak stejne nedostanu ten jakej chci a musim to udelat tak jak jsem psal...
Je to jak kdybych mel spatne definovanej souradny system....to jsem ale zkusil prehazet a neprojevilo se to :-(
Nejak mi to hlava nebere.
Pokud to neni nejaka supertajna forma, hod nekam prt a drw, nebo dva screeny (spatne x dobre).
A jestli plati bydliste co mas u avataru, tak snad na Palacaku by mohl byt nekdo kovanej, kdo ti pomuze.
OT: De na me nostalgie, ... Jacht, Terc, kraviny ... to byly casy.
Koukam,ze vis o cem mluvis... :-)
No,uz jsem to poresil tim,ze proste smaznu vsechny pohledy a nahazim si tam vsechny znova...kamos co dela v ProE 01 rikal,ze to tak dela,bo to hazi blbe vetsinou...tajny to rozhodne neni,je to do diplomky,ale extra zajimavy taky ne,nic 100% sloziteho... :-) takze pro Tebe rozhodne nuda ;-)