Zamrznuti pc po pretaktovani celerona D
chtel sem si trochu pretaktovat procak,takze zvysim frekvenci v biosu dam exit & save proste klasika ale komp se nezrestartuje tak jak by mel kdyz ho teda pak restartnu na tvrdo tak nez se nahodej wokna tak to napise overclocking failed a musim tam dat puvodni hodnotu abych moch dal pracovat .....zkousel sem takt zvednout o par desitek,stovek mhz ale porad to samy,vubec netusim cim by to mohlo bejt,budu vdecnej za kazdou radu :p
Re: Zamrznuti pc po pretaktovani celerona D
Víš sice v poslední době jsem na Amd platformě ale myslim že já a nejen já ale spousta jiných lidí ti těžko poradí pokud nenapíšeš CO ??!!!! máš za sestavu. A to co nejpodrobněji jednotlivé komponenty.
presne tak, napis konfiguraci a o kolik to zvedas, protoze ono ne kazdy procesor snese OC, a navic zvedani FSB ovlivnuje i dalsi faktory jako rychlost ram, pci, ide radice a podobne, takze napis na cem se pokousis taktovat a mi ti poradime jak to udelat. Napis MB, CPU, RAm to by melo alespon ze zacatku stacit. Ale casem si hod do podpisu sestavu, jako to maj vsichni.
Asus p4s800d,celeron d 2.8 Ghz,GeForce 6600GT,1,5 mb ram (1024mb kingston + 512 mb nakej noname)
Zdroj mam Asus A-45GA 450W
no takze bych rekl, ze je problem v MB. Nevim jak jsi zkuseny v OC, ale predpokladam ze jsi pameti delickou FSB/DRAM snizil alespon na DDR333. Problem ale je ze tato deska nema AGP/PCI lock, takze na nejaky lepsi OC muzes zapomenout. Protoze zvedanim FSB ti poroste i AGP/PCI sbernice, takze ti pak prestanou zvladat periferie.Jedine je moznost zvednout FSB jen o par MHz, rekl bych tak do 145MHz, nebo zkusit rovnou nastavit FSB na 166. Ovsem netusim jestli ta deska bude mit takove delicky a hlavne jestli to zvladne cpu. (166x21 > 3486 MHz). Mozna s vyssi voltazzi vcore.
//edit: beru zpet, podle http://www.anandtech.com/printarticle.aspx?i=1930 to agp/pci lock ma defaultne na 66/33, jeste by me ale zajimalo zda funkci, no chce to zkusit
No...spoluzak ma tu samou MB akorat normalniho celerona (ne deckovyho) a bez problemu ho taktnul,ja sem to zkousel i o par mhz ale proste nic,porad to samy
no tak celer D by mel jit lepe taktovat nez obyc, je to dane jadrem a deska by podporu prescott mela mit, tak to je divny. A co pameti, mas je snizeny na mensi frekvenci?
JJ to sem taky zkousel a nic :(
A máš SATA disk? Já mam SATA disk (seagate) a prostě s nim nedam ani 1MHz navíc, když ho odpojim, tak všechno fachá nádherně a de to přetaktovat, ale ať ho připojim kamkoliv, tak to prostě nejde :(.
pokial ti to ide zdvihnut aspon trochu, mozes skusit pustit niaky soft co ti vypise frekvencie cpu, agp , ram, pci,..., pozries ake su tam hodnoty, potom pretaktujes (staci o par hercov), zas spustis ten soft a pozries ci ti to nezdvihlo frekvenciu aj inde ako na cpu. (vlastne mozes to skusat aj tak ze nebudes pretaktovavat ale to podtaktujes)
...moj tip je na pamete , skus vyhodit ten noname.
taky by nebylo na skodu zjistit verzi biosu a pripadne flashnout novejsi. Pri taktovani zapoj pouze jednu ramku (tu kingston), odpoj vse nepotrebne - disky, cd mechaniky, vse co mas v PCI atd. a zkousej zvedat frekvenci. Pokud deska umi, zkus mirne zvysit napeti procesoru. Pokud pc po pretaktovani najede bez problemu, zkus pridavat zarizeni abys poznal co zpusobuje problemy.
Pretaktovat to nemuzu ani o trosku,zamrzne to stejne jako kdybych to zvednul o par set Mhz .... tu noname ramku sem taky zkusil vyndat a nic :rolleyes:
Citace:
Původně odeslal Johny_g
taky by nebylo na skodu zjistit verzi biosu a pripadne flashnout novejsi. Pri taktovani zapoj pouze jednu ramku (tu kingston), odpoj vse nepotrebne - disky, cd mechaniky, vse co mas v PCI atd. a zkousej zvedat frekvenci. Pokud deska umi, zkus mirne zvysit napeti procesoru. Pokud pc po pretaktovani najede bez problemu, zkus pridavat zarizeni abys poznal co zpusobuje problemy.
Co je mirne zvysit ?:) (v cislech )
zober pocitac, zabal ho do krabice a odnes naspat do obchodu s tym ze nemas mozgovu kapacitu na to aby si ho pouzival ..
Citace:
Původně odeslal elcarlos
Co je mirne zvysit ?:) (v cislech )
Priznam se ze nevim z hlavy kolik ma v defaultu Celeron D napeti, odhaduju kolem 1.25 V, zvednuti o 0.1 V by nemelo skodit ani dlouhodobe. pokud to nebude mit zadny efekt, nema asi cenu ho trapit vys. Co mas za verzi biosu? Zjisti ti to treba Aida nebo podobny software, pokud to nestihnes precist pri startu pc.
Citace:
Původně odeslal SajmoN
zober pocitac, zabal ho do krabice a odnes naspat do obchodu s tym ze nemas mozgovu kapacitu na to aby si ho pouzival ..
Taky te zdravim
Citace:
Původně odeslal Johny_g
Priznam se ze nevim z hlavy kolik ma v defaultu Celeron D napeti, odhaduju kolem 1.25 V, zvednuti o 0.1 V by nemelo skodit ani dlouhodobe. pokud to nebude mit zadny efekt, nema asi cenu ho trapit vys. Co mas za verzi biosu? Zjisti ti to treba Aida nebo podobny software, pokud to nestihnes precist pri startu pc.
Tak zvyseni napeti mi taky nepomohlo :/
Celeron D ma default tusim 1.375 V (ale nedam za to ruku do ohna, nie som doma, takze to nemozem kuknut)
hele je to uplne jednoduchy mas mb asus s crashfree fci biosu ktera je dost na picacu takze normalne zvedni fsb dej ulozit skus jestli se to rozjede kdyz ne tak reset a melo by to fungovat. pro jistotu tam strel 166 to celer dava uplne v klidu ja jsem s tim taky stravil nejednu chvilku nez jsem na to prisel
já si myslím že to spôsobuje RAM. Max. tak doska ale skôr RAM.
a inak 2.8 GHz [rev.D0] CeleronD má na takých 3.4 až 3.6 GHz bez zvyš. voltáže. -
sice kedze doska je od AsusRock tak kludne moze byt aj ona na chybe.
ale casovanie a frekvencie RAM by som skontroloval.