Hitachi T7k250, Maxtor s nForce4
Hitachi model T7k250 neni v 300GB verzi? Ono vubec 300GB Hitachi nedela (i jiny model)? Videl jsem jenom 250 a pak uz 400, ktera stoji skoro 2x tolik co 250 :mad: Shanim tichy disk a dle "Který disk je nejlepší ??? Update 2.1.06 (praxe, linky...)" je to prave Hitachi nebo Maxtor, ale ten zase blbne u nForce 4, ktery mam. Pripadne funguje nekomu Maxtor s nForce4?
Re: Hitachi T7k250, Maxtor s nForce4
To "250" v názvu znamená, že maximální velikost je 250 GB (kupodivu).
Hitachi a tichý? Muhehe. Leda tak ve snu.
No a ktery je dneska tichy disk??? Kapacita kolem 300GB.
zrejme to bude seagate 7200.10 320GB, ale zatial to je len odhad ;)
Hledal jsem na webu a pisi:
3-4 plotny - 27dB idle
2 plotny - 25dB idle
3.0dB seek
To mi moc tiche nepripada...
ty mas snad dojem, ze nejaky disk ma udavanu NIZSIU hlucnost ako 25dB? alebo ti pride rozdiel 2 dB malo?
ja mam disky Hitachi a ted nove WD a ani o jednom nemuzu rict, ze by byly hlucny, i pri kopirovani jsou tichy
mam vodni chlazeni, takze bych rekl tichej PC
u disku jde o to, jak je odizolujes od case=>proste aby neprenasely vibrace
ja je mam v kovovym kosi na HDD, kterej je obalenej molitanem a cely je to narvany v prostoru nad zdrojem
samozrejmne to chladim 120MM fanem
spis bych se zameril na kompatibilitu NF4 s diskama
a pak bych bral nejrychlejsi disk, nez nejtissi;)
Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
ja mam disky Hitachi a ted nove WD a ani o jednom nemuzu rict, ze by byly hlucny
Ty mas ale 7k250 presne jako ja (akorat ja mam PATA verzi)... ty byly docela tiche... teda alespon ja si na hluk nestezuji... Bohuzel co jsem cetl o T7k250 serii, tak tam je to pry s hlucnosti bohuzel nekde jinde...
Citace:
Původně odeslal -=Ondra=-
Ty mas ale 7k250 presne jako ja (akorat ja mam PATA verzi)... ty byly docela tiche... teda alespon ja si na hluk nestezuji... Bohuzel co jsem cetl o T7k250 serii, tak tam je to pry s hlucnosti bohuzel nekde jinde...
no, 7k250 jsem mel v pata verzi taky a pri seeku to byl docela des; se samsungem (pata, 160gb) se to nedalo srovnat
Citace:
Původně odeslal -=Ondra=-
tak ja mam zrovna T7k250 250GB ATA a nejak hlucny mi nepripada , resp. ho popri 120GB Maxtore nepocujem vobec :)
Citace:
Původně odeslal riksa
no, 7k250 jsem mel v pata verzi taky a pri seeku to byl docela des; se samsungem (pata, 160gb) se to nedalo srovnat
Mohu potvrdit. Navic mohu porovnavat jeste s maxtory (presnej typ bych musel dohledat, ale byl pata, asi 80gb) a seagate (pata, 80gb, 2mb). U techto pata disku je vyber (co se tyce hlucnosti) lehky ;-) Nejlip na tom je seagate (uz se velice tesim na recenze na novej typ 7200.10), kterej na rozdil od ostatnich mi ani moc netopil (za 120 by to taky bylo divny). Se samsungem jsem taky spokojenej. Narozdil od maxtora nebo hitachi, do tichyho pc bych si tyto typy pata disku nedal.
Je mozne, ze hodne dela jeho umisteni u me ve skrini... je v takovym molitanovym matrosi uchycenej gumovymi "provazky"... me se to zda docela tichy... Mohu ho porovnat akorat s 180GXP taky v PATA verzi a rekl bych ze s hlucnosti to +/- na stejno... jsou tam rozdily, ale je tezke rici z pozice 1mteru od kompu...
Obecne se hitachi povazuje za vykonny disk, jehoz vykon je bohuzel vykoupen hlucnosti zejm. pri seeku. urcite zalezi na umisteni (jak ohledne hlucnosti, tak ohledne chlazeni=teploty) a jiste odhlucneni jednak ztissi hlucny disk, jakym Hitachi je, a jednak zmensi rozdily v hlucnosti mezi disky samotnymi. Opravdu je Hitachi, alespon ten typ, o kterym se bavime, hlucny (a vykonny). Proto jsme taky zvedavi na 7200.10 ;-)
No ja neviem ale ja radsej Hitachi s AAM ako posledna SATA seagaty rovnako hlucne bez AAM...
Hitachi aspon poslednych par generacii nemalo problem s hlucnostou lozisk co sa o Maxtore napr. povedat neda.
No, vlastním 3 x Hitachi Deskstar T7K250 - 250GB SATA II, z toho 2 zapojeny do RAID 0 + jeden na zálohy. Hlučnost těchto HDD je minimální a nemůžu si v žáném případě stěžovat. Vřele doporučuji.
Citace:
Původně odeslal Jiri_1
No, vlastním 3 x Hitachi Deskstar T7K250 - 250GB SATA II, z toho 2 zapojeny do RAID 0 + jeden na zálohy. Hlučnost těchto HDD je minimální a nemůžu si v žáném případě stěžovat. Vřele doporučuji.
A máš s čím porovnat? Tenhle disk vůbec není tichý, seek je dost hlasitý, na tom se shodnou všichni. Jasně že když budu mít kolem počítače neustále randál, bude mi to připadat tichý. To je jak s notebooky - taky lidi říkají, že když nevětrá chlazení, je neslyšitelný... a taky je to totální blbost, hluk pevného disku je jasně slyšitelný (ale pouze, pokud chceš ticho a máš ticho).