Delphi >> příklady do školy
Čau není tu někdo, kdo umí dobře s delphi a byl by tak hodnej, že by se pokusil vyřešit pár příkladů ? Mě to za boha nejde :((
1)
1. Načtětě 10 řetězců,zobrazte je v memu, zjistite jak dlouhý je nejdelšía nejkratší řetězec?
2. Načtěte řetězec, jednou ze předu,podruhé zezadu??
3. Zadejte do editu řetězec cifer max 6 cifer,jednotlivé cifry uložte do jako čísla do pole,
která bude mít šest položek typu integer,obsah pole vypište do mema?
2)
Jsou dány trojice čísel udávající prospěch jednotlivých žáků z českého jazyka, matematiky a angličtiny. Vstup je ukončen trojicí 0, 0, 0. Určete:
průměrný prospěch třídy z angličtiny
Díky moc =)
Re: Delphi >> příklady do školy
neni to nahodou uplne elementarne? ja teda delphi neviem, ale pripada mi to primitivne, nie si tak trochu lenivy?
Ja tě jen odkážu na seriály o Delphi na www.zive.cz. Už jsem toho podle nich udělal hodně. Určitě tam bude i to jak se tvoří menu a jak se převádí řetězec na číslo...
No a myslim si, že už jsi dost starej na to, abys pochopil, že za tebe nikdo nic neudělá.
délka řetězce se zjišťuje přes length([retezec]), s řetězcem se co se týče pohybu v něm pracuje stejně jako v pascalu, tedy de-facto jako s polem charů (to k tomu příkladu kdy máš jednotlivé cifry vypsat). Dělat to za tebe nikdo nebude. Předpokládám, že ti tenhle úkol nedali na první hodině, takže pokud nejsi uplná lemra a nechrápeš tam, tak to musíš zvládnout. A pokud tam chrápeš, tak já ti radit nebudu, protože se mj. občas vyskytuju i v roli "toho kašpárka co tam poskakuje před tabulí a vykládá o programování v Delphi" a ignoranty fakt nesnáším :D
Ne vážně, pokud trochu pohledáš na netu, dáš to bez problémů dohromady, je to tak na 10-20 řádků zdrojáku, nic brutál, ale psát to za tebe asi fakt nikdo nebude :D
hele ono je to možná lehký, ale když máte učitele na nic, kterej si mele svoje atd, tak je to vcelku problém. fakt nic nenaučí. Průměrný známky u nás ve třídě jsou 3.8 Což něco vypovídá....
btw myslel jsem si, že to nikdo dělat nebude :o) Jen sem to zkusil, asi se do toho budu muset nějak vrhnout :-))
myslim ze neco muzes najit zde :-) Neco je vlastni tvorba z minuleho semestru
http://www.weklip.wz.cz/prg.htm
super ! budu mit z ceho opakovat na maturu ;)