Vadný pixel na Canon A520
Tak mi dorazil... problém je že má pravděpodobně vadnej bod
http://www.crashpc.wz.cz/209.jpg
severo západně situovaný jeden bíle svítící pixel....
při 50% fotek není ani zpozorovatelný tak že ho prostě nenajdu, občas se vyvrbí docela dost. to budu as muset nechat přemapovat že? nevíte někdo o nějakém rychlém (1týden) řešení?
Re: Vadný pixel na Canon A520
Severo-zapadne ??? wtf? Takmer presne v strede ho mas...
Inak neostava nic ine, ako to, co som poradil bushovi... Autorizovane servisne stredisko Canon a porozpravat sa s nimi, ci to ide premapovat, kolko to bude trvat a kolko to bude stat... ... ... alebo to neriesit a tam, kde to bude vadit, to mazat v nejakom grafickom editore.
no newim ale při zoomu ve foťáku to bylo u středu ale mírně severo... mam to nový takže by to nemělo stát nic. spíš doba opravy mi vadí...
taky jsem mel jeden pixlik vadnej premapovano behem jednoho dne... servis jsem resil u:
AWH SERVIS
Milešovská 1
Praha 3
a byla to záruční oprava takže jsem neplatil nic...
tak to je paráda! až okolo pojedu, na týden jim ho klidně nechám... dík za radu.
ty jo. Si delas pr..... ne. Kvuli jednomu bodiku
Snad kazej fotak co jsem mel kdy v ruce mel nejakej ten spatnej bodik. Ver mi, ze ten tvuj fotak ma uricite mnohem vetsi vady na krase, jako je nedokonale sklo ci alokace. To je rozhodne 1000* dulezitejsi, ale vetsina lidi prvni co udela, hleda spatne bodiky :-)
Kdyby to byl 2mpxlac, tak by to mozna teoreticky mohlo malinko vadit ale cokoliv nad 4mpx je proste neviditelne a tedy blbost to resit.
Citace:
Původně odeslal Namornik
Kdyby to byl 2mpxlac, tak by to mozna teoreticky mohlo malinko vadit ale cokoliv nad 4mpx je proste neviditelne a tedy blbost to resit.
Zato ty musíš vytahovat dva týdny starej theard, abys nám podal informaci extrémní důležitosti :roll: .
jj. mno víš, já vůbec nehledal vadný body!!!! já sem fotil portrét a všim sem si že focenej člověk má na xichtě nějakej flek. tak sem řek ať si utře xicht. flek tam byl znova. tak sem si já utřel (né xicht :-D) sklo a pořád to tam měl. tak sem to "zazůmil" a viděl sem že je to pravidelnej oběkt v jednom bodě nejbělejší. tak sem to vyfotil s rychlejší závěrkou, max kvalitou (tehdá sem ještě neměl místo pro velký fotky) a ve tmě. mno a výsledek byl vydnej pixel. to mě naštvalo. ne že bych hledal co je na tom foťáku špatně!
Namornik: Ostatne deadpixel se neukazejue pouze jako jedinej bod. Prostuduj napriklad: http://www.digineff.cz/art/costim/050727pixelmap.html a pochopis.
Jinak souhlasim frelichl-em vytahovat starej dred kvuli nulovy informacin hodnote... :-/
tak ja treba mrtve pixely nikdy nezkoumal. ale jeden se me po roce apul objevil na Ixus 500 a bylo to videt vcelku dost. je t takovej hnusnej fialovej flek. pokud je to v zaruce me,li by to opravit. kdys jsem volal kouzelnikum z AWH rekli me ze to premapuji a kdyz by to neslo vymeni CCD!!!
Citace:
Původně odeslal Namornik
ty jo. Si delas pr..... ne. Kvuli jednomu bodiku
Snad kazej fotak co jsem mel kdy v ruce mel nejakej ten spatnej bodik. Ver mi, ze ten tvuj fotak ma uricite mnohem vetsi vady na krase, jako je nedokonale sklo ci alokace. To je rozhodne 1000* dulezitejsi, ale vetsina lidi prvni co udela, hleda spatne bodiky :-)
no nevim, kdyz se mam rozhodnout jestli mit nebo nemit vadnej pixel tak jsem vzdycinky pro to ho nemit ;) navic pokud natacis video tak ten pixel pri 640x480 uz je znat docela dost...
taknějak... já sem si koupil foťák s určitejma "vadama na kráse" ale rozhodně ne s vadnym pixelem. nebo respektive koupil sem si ho s vadnym pixelem ale můžu ho mít bez vadnýho pixelu... až budu mít řekněme 10-15mpx foťák tak to možná nebudu řešit...