Jak na filesystem/partition u externiho disku 40GB?
Prebyva mi tu jeden 2.5" harddisk a premyslim ze si z nej udelam zalohovaci zarizeni v podobe USB ext. boxu.
Jako filesystem si myslim, ze bude nejvhodnejsi FAT32 (kvuli prip. obnovitelnosti dat), ale vzhledem k tomu, ze se jedna o 40GB, tak bych se rad zeptal jestli neni vhodne ho nejak rozdelit na vic partitions.
Co vy na volbu filesystemu a partitions?
Re: Jak na filesystem/partition u externiho disku 40GB?
Ja bych to nedelil, uz takhle to neni moc velke a nevidim nic, co bys ziskal.
filesystem - ntfs, journal + > 4GB soubory.
No vetsi jak 4GB soubory by se tam snad ani objevovat nemely, to je ale jedno. Takze myslis, ze co se obnovy dat tyka, je NTFS taky bezpecny? To deleni mi taky prave prijde jako nesmysl.
Při výpadku napájení obnoví NTFS konzistenci dat rychle a spolehlivě, FAT 32 může být totálně zničená a nečitelná. Nad FAT32 bych neuvažoval ani náhodou.
S tim NTFS je to fakt pohodicka. Delam s PC obcas psi kusy a vsechny data drzi. Kdyz uz opravdu o neco prichazim, tak uz je na vine bud radic nebo disk samotny, ale ne aby mi neco zmizelo kdyz restartnu PC resetovacim tlacitkem jako to bylo u FATky. Na USB bych FATku vubec nedaval, obcas se ti stane ze zapomenes disk z USB korektne vyndat, pripadne ho odpojis drive nez vypnou Wokna a mas po datech...