Re: MSI K7T - Je mrtva???
To je normalna vec ze take vysokokvalitne zdroje ako EC ked takto odidu zoberu zosebou dosku ... Bohuzial ale tak investovat do kvalitneho zdroja sa oplati uz len kvôli ochrane komponentov .
To vim taky, ale chtel jsem se zeptat, jestli nekdo nevi jestli se s tou deskou neda jeste neco udelat, kdyz nikde neni nic shorelyho. Desku uz sem sehnal novou, ale tahle mi lezi doma, tak proc s ni neco nezkusit.
Prave ze vubec, ani pri zapnuti zdroje do site se ani na chvili neroztoci vetrak a ani ledky, ktery normalne pri zapojeni do site bliknou nesignalizujou, ze by tam slo napeti. Jeste jednou sem ji celou prohlizel a nic sem opet nenasel. Zkusil sem vyndat baterku, aby se komplet vsechno vybilo, tak uvidim.
Nemas fest opalene vnutro ATX konektoru? Pretoze mne tak skoro EC zobral EPoX 8K3A zakladnu dosku. Je mozne ze ta doska je uplne mrtva.
Nikde sem nenasel nic opalenyho. Zrejme dostala takovej proud, ze to nerozdejchala.
Mne odisla MSI 845 + EC350W tak, ze prerazila jednu cestu na doske, ale ani po spojeni nesla. Zapnut tusim zapina, ale obraz nikde...
PORIADNE pokukaj po doske - hladaj cierne miesta, opalene, prerazanu cestu, ohorenu suciastku. Pokukaj hlavne pri napajacich konektoroch - neviem ci ta tvoja doska ma P4 konektor - tam to mne prepalilo cestu... Vravim, musis poriadne kukat a hlavne cesty od velkeho 20pin napajania... Mohlo by tam nieco byt. Aj ja som tu moju cestu nasiel po 10 minutach snorenia po doske... ;)
Citace:
Původně odeslal misokgb
Mne odisla MSI 845 + EC350W tak, ze prerazila jednu cestu na doske, ale ani po spojeni nesla. Zapnut tusim zapina, ale obraz nikde...
PORIADNE pokukaj po doske - hladaj cierne miesta, opalene, prerazanu cestu, ohorenu suciastku. Pokukaj hlavne pri napajacich konektoroch - neviem ci ta tvoja doska ma P4 konektor - tam to mne prepalilo cestu... Vravim, musis poriadne kukat a hlavne cesty od velkeho 20pin napajania... Mohlo by tam nieco byt. Aj ja som tu moju cestu nasiel po 10 minutach snorenia po doske... ;)
v tvým případě nejspíš odešel VRM...oprava by asi byla možná při sehnání vadných součástek
A treba merat, nielen pozerat.
Ked nejde vobec zapnut, tak treba zmerat, ci nie je niektora vetva skratovana na zem (+5V, +12V, +3.3V, +5VSB). Ked tam je skrat, tak ho treba najst - casto to byva super I/O alebo VRM, niekedy aj chipset.
Ked nie je, tak treba zistit, co vsetko je pripojene na +5VSB - vacsinou to byva nejaky logicky obvod 74xxx, niekedy ma aj vyhorenu dieru v strede.