Problem s GeForce4 MX 440
Ahojte,
mam graficku kartu Inno3D Tornado GeForce4 MX 440 AGP8x, 128 MB. PC je nasledovne: 1,3 GHz Duron, MS8308E, AGP 4x (v dokumentacii k doske, ale v systeme sa zobrazuje ako 2x). OS je Win XP SP1.
Po instalacii ovladacov (skusal som rozne verzie) mi obcas v hre zmiznu textury, pripadne su akesi zmrvene, alebo blikaju, pripadne sa obrazovka neinicializuje. Vo Win je to v podstate OK. Na disku mam aj Linux, tu je vsetko OK a vobec nemam ziadne problemy. Neviem co s tym, kua. Poradte prosim. Dik.
Re: Problem s GeForce4 MX 440
bud spatne ovladace grafiky ci desky (agp). take bych doporucoval stahnout v biosu agp na 2x.
Citace:
Původně odeslal Roman_333
Ahojte,
mam graficku kartu Inno3D Tornado GeForce4 MX 440 AGP8x, 128 MB. PC je nasledovne: 1,3 GHz Duron, MS8308E, AGP 4x (v dokumentacii k doske, ale v systeme sa zobrazuje ako 2x). OS je Win XP SP1.
Po instalacii ovladacov (skusal som rozne verzie) mi obcas v hre zmiznu textury, pripadne su akesi zmrvene, alebo blikaju, pripadne sa obrazovka neinicializuje. Vo Win je to v podstate OK. Na disku mam aj Linux, tu je vsetko OK a vobec nemam ziadne problemy. Neviem co s tym, kua. Poradte prosim. Dik.
Ako mas to AGp v biose vlastne nastavene ? auto alebo natvrdo 4x?
Skusil by som natvrdo 4x popripade 2x (ako radil Misha, vratane tych samotnych ovladacov)
Inak ak si tu zostavu len teraz dal do kopy, mozno aj novsi BIOS k doske ak by bol, by nebol od veci.
A nakoniec ta VGA : chladis ju dobre? resp. skusal si trosku znizit takty GPU / MEM ? /*Inno v tej dobe nerobilo zrovna super karty, niektore bolo treba podtaktovat aj ked vsetko bolo zdanlivo fajn...vypadavali textury a potom to niekedy aj zmrzlo nadobro...sam som taku mal :-) */
Citace:
Původně odeslal mISHA
bud spatne ovladace grafiky ci desky (agp). take bych doporucoval stahnout v biosu agp na 2x.
Stiahol som uz vsetky ovladace k tej karte co sa dali zohnat, skusim este upgadovat ovladace dosky a agp. V Biose sa neda nastavit absolutne nic, teda co sa tyka agp. Asi by bolo najlepsie zahodit celu dosku:) Zatial dik.
Citace:
Původně odeslal Janikbanik
Ako mas to AGp v biose vlastne nastavene ? auto alebo natvrdo 4x?
Skusil by som natvrdo 4x popripade 2x (ako radil Misha, vratane tych samotnych ovladacov)
Inak ak si tu zostavu len teraz dal do kopy, mozno aj novsi BIOS k doske ak by bol, by nebol od veci.
A nakoniec ta VGA : chladis ju dobre? resp. skusal si trosku znizit takty GPU / MEM ? /*Inno v tej dobe nerobilo zrovna super karty, niektore bolo treba podtaktovat aj ked vsetko bolo zdanlivo fajn...vypadavali textury a potom to niekedy aj zmrzlo nadobro...sam som taku mal :-) */
V biose som nenasiel nic co sa tyka nastavenia agp:( . Takze neviem. Tuto zostavu mam uz dlhsie. Len kartu som teraz zohnal, reku to pojde lepsie. Skusim ako radis viac chladit, pripadne znizim takty, tak isto aj tie ovladace ako radil Misha. No uvidime. Asi ma z nej porazi. Zahodim aj ju aj dosku.:) Mozno by nebolo zle updatovat bios, ale neviem ho na nete zohnat. Zatial dik.
Inu podla mna HW problem. Ta grafika je pasiv? Podla mna sa len prehrieva, pripadne je nejak poskodena, skus chytit jadro a pamate, ako hreju na nej ;)
Citace:
Původně odeslal misokgb
Inu podla mna HW problem. Ta grafika je pasiv? Podla mna sa len prehrieva, pripadne je nejak poskodena, skus chytit jadro a pamate, ako hreju na nej ;)
Poskodenie karty som vylucil, pretoze mi pod Linuxom slape ako diva:), skusal som ju aj v praci na inom stroji, taktiez nemala problem. Ta grafika je pasiv. Pamate aj jadro som skusal chytit, ich teplota sa zda byt v pohode. Vyskusal som predchadzajucu radu a podtaktoval som ju. Teraz je vo Windosoch stabilna, ale textury mi rozbija nadalej, i ked menej. Tak nevim, ci sa to vobec da riesit. A este som aj skusil zmenit ovladace tak ako radil Misha:) .
tohle bude opravdu problem ovladacu grafiky/desky(agp). zkus a dej vedet.
Citace:
Původně odeslal Roman_333
V biose som nenasiel nic co sa tyka nastavenia agp:( . Takze neviem. Tuto zostavu mam uz dlhsie. Len kartu som teraz zohnal, reku to pojde lepsie. Skusim ako radis viac chladit, pripadne znizim takty, tak isto aj tie ovladace ako radil Misha. No uvidime. Asi ma z nej porazi. Zahodim aj ju aj dosku.:) Mozno by nebolo zle updatovat bios, ale neviem ho na nete zohnat. Zatial dik.
Inak ja ked som mal Inno TNT2U, tak mne padala (mrzla)na via266a menej nez kamosovi na nejakom SIS chipsete, ale zase castejsie nez u ineho kamosa na i815 :-D Ten s tou i815 si ju nakoniec nechal, jemne podtaktoval a v poho mu sluzila dokym nekupil novu.
A karte bolo v podstate jedno ake ovladace ma doska / ona sama. Tak ci tak to blbo, menilo sa len to, ako casto:-/
Takze sa obavam,ze samoze stat to, ze to proste bude blbnut u Teba a inde by neblblo...je to tragicke, ale kazdopadne to nie je nemozne.
tento problem jsem mel take u karty MX420, ukazovalo to 2x a za boha jsem tam nemohl dostat čtyřku ... dělal jsem všechno možné.
Jednou se mi ale dostal do PC vir, tak jsme musel formátovat a po zformátování systému se to zase normálně hcytlo a jelo to 4x ;)