3. reklamace notebooku ACER
Zdravím, dnes mi přišel notebook z druhé kladně vyřízené reklamace DVD vypalovačky QSI-082, zapnul jsem, vypálil jsem nové médium, šup ho a zase špatně vypáleno. Takže teď stojím před otázkou, jak to udělat s třetí reklamací. Notebook je firemní -> platí asi obchodní zákoník a je to koupeno ve velkoobchodu. Servisní středisko má ACER v Brně a posílá se to tam napřímo bez velkoobchodu. Má někdo zkušenosti jak postupovat, chtěl bych odstoupit od smlouvy a koupit si notebook jiné modelové řady, protože za 3/4 roku co ten notebook mám nebylo možné vypálit jediné CD/DVD, které by bylo bezproblému čitelné v jiných mechanikách.
Díky za rady.
Re: 3. reklamace notebooku ACER
zalezi kde jsi to kupoval. ale kdyz pises ze ve VO, tak ty to budou mit osetrene tak, abys na nejak odstoupeni od smlouvy nemel narok...na coz podle obchodniho zakoniku maji pravo...takze smula :|
Odstoupit muzes i podle obchodniho zakoniku, ale neni to dany 3ma reklamacema.
Citace:
Původně odeslal Jezevec
Odstoupit muzes i podle obchodniho zakoniku, ale neni to dany 3ma reklamacema.
ano, je to dane tim jak se to domluvi...a v tom to prave je :(
Kdepak, jsou tam i zakonem stanoveny duvody - jednim je tusim i nedodani zbozi v odpovidajici kvalite, coz by se na toto vztahovalo. Ale tohle nezkoumam, protoze na firmu nenakupuju. Nejsou tam trebas stanoveny veci jako zaruka s spol, to je na dohode.
Kupoval jsem to v ATComp.cz , koukal jsem do zarucnich podminek a nic jsem tam ohledne vraceni penez nenasel.
odstoupeni podle ObchZ je primarne urceno dohodou stran a je mozne moznost odstoupeni uplne vyloucit. takze skutecne zalezi na tom, co bylo v kupni smlouve dohodnuto
Pri treti reklamaci jsem se dockal neuznani zavady a odpovedi. Takze super situace.
Vážený pane xxxxx,
reaguji na vaši žádost o odstoupení od kupní smlouvy.
Podle doloženého nákupního dokladu se na řešení vaší reklamace vztahuje Obchodní zákoník a Limitovaná záruka společnosti Acer.
Podle Obchodního zákoníku vám nárok na odstoupení od kupní smlouvy nevzniká. Poslední závada s vadnou mechanikou se neprojevila, proto vám opravený notebook bude zaslán zpět. Vaši žádost musím zamítnout.
S přátelským pozdravem
Ing. Petra Svobodová
Administration Teamleader
Acer Czech Republic s.r.o.
CTPark Brno
Tuřanka 100
627 00 Brno
Tel.: +420 531 027 777
Fax: +420 531 027 620
já jsem odpověděl, že to v žádném případě není možné, ta mechanika, prostě jediný médium nevypálila