Spuštění úlohy ve winXP po přihlášení pro uživatele, který nemá heslo
Nějak se mi nedaří donutit winXP Home aby mě v naplánovaných úlohach dovolily nastavit "Spustit jako" uživatele, jehož přihlašovací heslo je prázdné, pokud tam zadám správce s heslem a přihlásím se jako správce, úloha proběhne v pořádku, pokud se přihlásím jako uživatel bez hesla, úloha se sice spustí ale skončí 0x1 a nic, pravděpodobně je to tím, že se úloha spouští ze síťového disku (linux/samba) a proto asi bude potřeba ji spustit jako uživatel, který se přihlásil.
Jestli má někdo představu, jak donutit wXP naplánovat úlohu pro uživatele bez hesla, budu vděčný za každou radu. Dík.
(chtěl bych, aby ten účet zůstal bez hesla :)
Služba Plánovač úloh
Spuštěno v 2.5.2006 7:40:44
zalohuj.job (cmd) 2.5.2006 7:41:19 ** UPOZORNĚNÍ **
Neplatný pracovní adresář.
Příslušná chyba:
0x00000003: Systém nemůže nalézt uvedenou cestu.
Ověřte, zda adresář existuje, a akci opakujte..
zalohuj.job (cmd)
Spuštěno 2.5.2006 7:41:19
zalohuj.job (cmd)
Dokončeno 2.5.2006 7:41:19
Výsledek: Úloha byla dokončena, kód dokončení (1).
[ ***** Poslední položka je uvedena nad tímto řádkem. ***** ]
Re: Spuštění úlohy ve winXP po přihlášení pro uživatele, který nemá heslo
Řekl bych, že ti to tu úlohu nespuští z toho důvodu, že WXP nepočítají se síťovými disky dokud se nepříhlásíš (jméno/heslo), tj. v době, kdy není nikdo přihlášen se namapovaný disk jeví jako neexistující, protože se mapuje až po přihlášení. A k přihlášení podle WXP nedojde, pokud nevyplníš heslo. Zkoušel jsi to spouštět jako dávku?
EDIT: Možná by jen stačilo, cestu k souboru nevypisovat, přes nasdílené písmenko sdíleního disku, ale v plném formátu //PC/ atd.
Re: Spuštění úlohy ve winXP po přihlášení pro uživatele, který nemá heslo
Citace:
Původně odeslal Tantalos
Řekl bych, že ti to tu úlohu nespuští z toho důvodu, že WXP nepočítají se síťovými disky dokud se nepříhlásíš (jméno/heslo), tj. v době, kdy není nikdo přihlášen se namapovaný disk jeví jako neexistující, protože se mapuje až po přihlášení. A k přihlášení podle WXP nedojde, pokud nevyplníš heslo. Zkoušel jsi to spouštět jako dávku?
EDIT: Možná by jen stačilo, cestu k souboru nevypisovat, přes nasdílené písmenko sdíleního disku, ale v plném formátu //PC/ atd.
Do win XP se lze přihlásit i přes účet, u nějž není heslo nastaveno (stejně tak je i přístupný síťový disk pro uživatele bez hesla). V tomhle není ani tak problém, úloha je spouštěna po přihlášení, kdy je již síťový disk namapovaný a přístupný, ale právě jenom pro aktuálně přihlášeného uživatele, ovšem wXP mě za žádnou cenu nedovolí spustit tuhle úlohu pro uživatele bez hesla, což je zásadní problém :(
řešení s cestou v plném formátu napůl pracuje, ale vzhledem k tomu, že spouštěný soubor je dávkový soubor, který spouští další programy a dávkové soubory, které následně pracují s daty na síťovém disku, tak to v tomto bodě do určité míry funguje, ale jeden starý program, který to spouští si s tím neumí poradit (a já už k němu asi nenajdu zdrojáky, abych to dokázal spravit), takže přesvědčit windoze, aby mě tu úlohu spustily i pro uživatele bez hesla by bylo ideální.