Nejde zvetsit systemova partition
zdravim,
40GB disk mam rozdeleny na 2 NTFS partition. Potrebuji zvetsit tu systemovou.
Zkousel jsem Acronis PartitionExpert, ale nepovoli mi zvetsit tu systemovou, pise, ze je to maximum.
Kdyz to zkusim rucne - zmensim nesystemovou partition, chci zvetsit systemovou, tak ten samy problem.
nevite prosim vas nekdo, jak na to?
Re: Nejde zvetsit systemova partition
Myslim ze Partition Magic , by si stym vedel pomoct. Kazdopadne nevim ci nebude lepsie pripojit ten disk k stavajucemu systemu a tak sa hrat s particiami. Doporucujem vsak ZALOHOVAT SI DATA.
Když partition zvětšuješ, zálohovat nemusíš...teda pokud se něco nevyse*re... :-)
Citace:
Původně odeslal Aralyon Gloria
Když partition zvětšuješ, zálohovat nemusíš...teda pokud se něco nevyse*re... :-)
V aute se taky nemusis pripoutat, kdyz se nevybouras :roll:
Priste nez neco postnes, zkus pred tim napocitat do 10ti.
Nic by se posr*t "nemelo" - pokud ti nevypnou proud, nekousne se ti pocitac atd. atd. I pote je vetsinou moznost data obnovit (testdiskem, getdataback), ale nemusi to dobre dopadnout. Takze urcite doporucuju dulezita data zazalohovat.
Nejjednodussi je Partion Magic (bohuzel neni free), systemovou partici umi zvetsit bez problemu, nelze to ale pri behu windows, ta zmena se naplanuje na pristi spusteni systemu a provede se jeste pred nactenim systemu v konzoli.
Ale nenapsal jsem nic proti ničemu.... je faktem, že za normálních okolností se to povede a je každého věc, jak k tomu přistoupí