Stahl jsem si FreePascal a chtel zacit programovat, jenze me pod WIN nejede myš, nevite jak to rozjet, nebo zdali potrebuju nejakou knihovnu?!
diky za odp.
Printable View
Stahl jsem si FreePascal a chtel zacit programovat, jenze me pod WIN nejede myš, nevite jak to rozjet, nebo zdali potrebuju nejakou knihovnu?!
diky za odp.
Spusť Freepascal, na lištu DOS okna klepni pravým tlačítkem a dej Vlastnosti. Tam najdi u záložky Možnosti "Režim rychlých úprav". U mne (win2k) to nesmí být zaškrtlé. Nastav si podle potřeby, zda to chceš globálně nebo jen pro toto okno a už by to mělo fungovat. Také není zlé nastavit si větší výšku okna (Rozvržení/Velikost okna).
Supr uz to vali! Dik! Ja to prave nastavoval jen zastupce, tzn. kdyz fp nebyl spusten..Citace:
Původně odeslal leo
No ja jsem slysel ze PSPad umi pascala i s prekladem. Urcite to zkus, protoze cca 60 nebo 24 radek je fakt rozdil. Jo jinak doporucuju se naucit klavesove zkratky ;) Moc jich neni a ja sam nevim jestli mi tam ta mys bezi nebo ne, protoze ji nepotrebuju
Omlouvam se za OT.
Aj s oznacenim chybneho riadku a debuggerom?
Bohuzel nevim. Ale kdyz v tom nekdo udela docela rozsahlou semestralku v x souborech o x xxx radcich, tak predpokladam, ze ano. ALE opravdu NEVIM. az budu muset zase neco udelat v pacsalu urcite zkusim pspad, protoze mi byl doporucen.
EDIT: Kdyz se nad tim zamejslim, tak debugger tam asi nebude :(. Ale i tak doporucuju zkusit.
EDIT2. Na to ze uz programuju peknou radku let mam problem si uvedomit co je to debugger. => Konecne jsem to pochopil. Diky Rainbow.
Pascal od Borlandu sa da prepnut na 50 riadkov - a v okne sa s tym robi velmi dobre (aspon vo Windows 9x/ME).
Ve windows si počet řádků nastavíš snadno, opět přes vlastnosti na titulku okně, karta Rozvržení/Velikost okna. Používal jsem 50 řádků, to při mém rozlišení monitoru bylo akorát.