-
ako na sieť chello
Zdravím, chcel by som sa poradiť, či je nejako možné vytvoriť lokálnu sieť, ak mám 2 počítače pripojené na 1 switch a ten je pripojený na káblový modem na chello. Problém je v tom, že mám chello classic, teda môžem pripojiť až 3 compy, ale IP adresy sú prideľované dynamicky a často sa menia a sú to verejné adresy, teda nemám priamy prístup na jednotlivé počítače navzájom.
Načo to potrebujem? Chcel by som si z jedného počítača nahrať nejaké dáta na druhý a nechce sa mi to napaľovať alebo sťahovať cez P2P alebo FTP, rád by som využil priame prepojenie bez veľkej rekonfigurácie... Samozrejme, môžem zmeniť IP adresy, ale potom zase stratím pripojenie k netu...
-
Re: ako na sieť chello
pridel obom pocitacom este druhe adresy z lokalneho rozsahu (napr jednemu 192.168.1.1 a druhem 192.168.1.2) a potom medzi nimi komnikuj pomocou tychto adries cez FTP zdielanie ci windows share (pristupuj priamo na IPs)
-
Ok, dik, možno to bude hlúpa otázka, ale ako im pridelím ešte jednu IP adresu? Btw, používam hlavne Linux Kubuntu Dapper, Windows XP len zriedka.
-
v Linkuxe hlavne vzhladom na odlisnost distribucii netusim vo WXP das tcpip vlastnsoti a v "advanced" hned prva zalozka ti umozni pridat dalsiu IP pre rozhranie ;) v Linuxe to pojde urcite tiez, ale ako PRESNE nemam tusenie :)
-
Super, tak pingať to už ide, nastavuje sa to takto, keby niekto chcel vedieť:
ifconfig eth0:0 192.168.1.1
už len treba zistiť, ako si tam nastavím zdieľanie a dostanem sa na druhý comp
-
Nebo varianta dve, muzes pouzit neco jako dyndns a spol, funguje to tak, ze s kazdou zmenou IP/startem PC to oznami DNS serveru tu IP a ty pak pouzivas ne IP adresu ale jmeno, ktery odkazuje na spravnou IP.
-