Ahojky, cim mam prilepit pasivni chladic k jiznimu mostu. Dik :-)
Printable View
Ahojky, cim mam prilepit pasivni chladic k jiznimu mostu. Dik :-)
staci dve kapky vterinovky do rohu a zbytek namazat bilou pastou na chladice
ja bych radsi obetoval 200 za tubu teplovodiveho silikonoveho lepidla, ktere prodavaj na http://www.tntrade.cz ... na jeden chladic je sice investice 200 docela dost, ale ta tuba ti vydrzi dlouho ;-)
Až ti to za chodu potom upadne jako mně, tak budeš radostí bez sebe,...Citace:
Původně odeslal mager
Kdyř už lepidlo do rohů, tak nějaký, který ja po zatvrdnutí gumový a může se pohybovat,...
Vlivem různý roztažnosti chipu a chladiče to vteřinový za čas praskne, nebo se prostě uvolní,...
Sorry, teorie je spravna, ale k tomu, aby se menila struktura chipsetu by byly zapotrebi hodne velke teploty. BTW. ja uz dlouho mam liplej jenom vterinakem na gpu Intela 740ky a jestli nespadl, tak lezi dodnes:) V tomhle ohledu je vterinak nesmrtelnej a kupodivu i tepelne vodi.
Pokud to máš po celým chipu, to lepidlo,... Tak to neupadne,...
Ale pokud to uděláš tak, že to přilepíš jen v rozích a doprostřed dáš pastu, tak ti to může za nějakej čas upadnout,...
Nikdo tu nemluví o šílených dilatacích,...
Jen o tom, že to prostě pomaličku pracuje a nakonec to prostě upadne,...
no, a pokial by sa dal ten sekundak kapicku do stredu? a okolo pasta... bude fuk nejaka roztaznost, nie?
ano, ale v tom případě tam asi nemá smysl dávat tu pastu....
To křemíkový jídro těchhle chipů je jen uprostřed a je poměrně malý,...
Pokud někdo máte vyskoušený, že to lepidlo vede teplo tak roč to nedat do středu,...
hmm, tak asi nie do stredu, co tak zhruba do tretiny po diagonale? hlavne ked to bude jeden bod...
já bych to udělal tak, že bych do toho lepidla skusil přimíchat nějakej hliníkovej prášek od lapování.... To by nělo dost zvětšit tepelnou vodivost doho lepidla. No a pak bych to dal na prostředek,...
Jo zajimavej napad, ale bohuzel to lepidlo se svaze s tim prachem, vytvori se takova vhuste viskozni hmota, ktera uz moc nelepi, zkpousel jsem to s medi. Taky to mozna bylo, tim ze je to nechutna patlacka a kdys to michas tak to hned zaschne, holt fterinak :?
hmm, chtělo by to něco, co tak rychle netvrdne...
nějakej silikon možná...
dyt vam to rikam, silikonovy teplovodivy lepidlo na lepeni chladicu !!! :eek:Citace:
Původně odeslal HiGhLaNdEr
Vsem dekuji ze odpoved. ;D
Hm taky jsem to chtěl lepit vteřinákem,ale to dám radši 200 za to silikonový lepidlo 8-) :wink: