Jaky chladic na chipset???
Dobry den mam zakladni desku Gigabyte GA-K8NS Ultra-939 - nForce3 Ultra a skoro mi odesel puvodni chladic na chipsetu a potreboval bych poradit nejaky novy. V obchodech se mi jich libi dost ale bojim se aby tam nezavazela grafika (GF6600GT) ktera je u chladice dost blizko.
Re: Jaky chladic na chipset???
Citace:
Původně odeslal Perfect_
Není tam pasiv?
Ne ne pasiv tam neni, nicmene to skoro tak vypada na prvni pohled :) Tady mas dukaz, ze tam pasiv neni http://www.digisoft.cz/product.php?II=12551
Myslim si ze by bohate mohlo stacit toto: http://www.casemodding.cz/index.php?...co=954&kat=251 (a je to absolutne tichy :) )
no to je právě individuální kvůli té grafice, respektive chladiči na ní, já na této desce měl X800XT+ZalmanVF700 a na čipset mi vešel Zalman NB47 , ale musel jsem na něm poohýbat pár žeber
taky bych koupil zoho zelmana či primecoolera. s trochou nářadí a násili se dá upravit :)
Ja som vcera daval do kopy komp s DFI NF4 Infinity, kde povodny aktiv skoncil, a tak som bol nuteny cosi vymysliet.
Dosku som mal uz asi tyzden, VGA mam od vcera (FORSA 7800GT)
Kupil som primecooler, podobny zalmanu NB47, ale musel som mu odstiknut tri "rebra" v strede, pretoze je tam kondik z VGA, a druhy rad rebier som tiez trosku prihol do stran.
Inak ten NB hreje jak svina, pasiv je za chvilu az neprijemne horuci, vidim to na nejaky biedny 80 mm fan, ktory nejak upevnim o spodnu cast skrinky...
nojo, ale NF4 hřeje myslím víc, jak NF3U
Citace:
Původně odeslal sid
nojo, ale NF4 hřeje myslím víc, jak NF3U
No jo, ale skus to tak, ze tam das tento pasiv, a nejaky pomalobezny FAN.
Ja som tam dal AC TC 80, ktory je pripevneny na podlozku, a ta je polozene na "podlahe" skrinky. Maximalna spokojnost. Inak na tom NB som bez ofukovania nevedel ani udrzat prsty:-/
já jsem na Gigabyte i na DFI s NF3U čipset uchladil pasivně a pasiv byl teplotně v pohodě, takže je leda možné, že na tvé fošně peče čipset víc
6600GT je tak dlha ako klasicka 6600? Imho ano. Tuto kombinaciu mam aj ja a Zalman NB47J tam vliezol bez problemov.