1 Příloh-a(y)
2 wi-fi antény a jejich zarušení
Mám menší dotaz ohledně rušení 2 wi-fi antén vedle sebe. Mám jednu směrovou (označená zeleně) anténu a jednu všesměr na budoucím wi-fi routeru (modře) - zatím je non-wifi.
Jde mi o to, jestli ta všesměr nebude rušit tu směrovou, popř. jak tomu rušení zabránit?
Re: 2 wi-fi antény a jejich zarušení
No budes to muset vyzkouset prakticky, ale zadne ruseni by byt nemelo. pokud ty anteny nejsou primo vedle sebe coz nejsou a navic je tam zed. Ruseni prichzi v uvahu pokud by jsi na tu vsesmerovku mel napojenou hodne silnou antenu na kratkou vzdalenost bez regulace vykonu. To by se rusit mohlo ale takto asi ne.
Pokud se chces vyhnout ruseni, tak tu vsesmerku dej alespon o 5 kanalu vedle, od toho sita ;-)
No je pravda ze ta vsesmer bude mit vykon jen 2dBi, ale stejne budu potrebovat aby to jelo na max. Ten router je totiz v tom nejzapadlejsim koute v byte, a ja to chci mit po celem byte, takze tak...
No nejak vadit by to nemelo, pokud budou na dostatecne vzdalenych kanalech. Pripadne router posunout dal do centra bytu, nebo prodlouzit vsesmerku na nejakem kabliku?
Zajímavé, tak jsem zkusil udělat menší test. Místo routeru tam byl notebook (předpokládám že výkon wi-fi karty je stejný jako u budoucího routeru) a zkusil jsem udělat ad-hoc síť.
Problém je v tom, že když jsem ji založil na notebooku na místě routeru tak ten druhý ji neviděl. Ale naopak když jsem ji založil na druhém tak ten první ji už viděl. Místa notebooků jsem neměnil a oba dva jsou Acery. Nechápu!
Další věc kterou asi nepochopím byla, že jsem pak zkoušel z jedním notebookem chodit po bytě a někde byla síla signálu dobrá a hned o krok vedle ztratil signál. Co může ten signál najednou takhle silně zarušit? ???
Treba v panelaku to jsou panely :)
Jakekoli zelezo, skvara a podobne ve zdech zastavi spolehlive wifi.
Citace:
Původně odeslal soooc
Treba v panelaku to jsou panely :)
Jakekoli zelezo, skvara a podobne ve zdech zastavi spolehlive wifi.
Asi jsem to špatně vysvětlil.. Skoro po celém bytě ten signál je, jen na několika specifických místech ne (a ani to neplatí stále..). Nerozumím tomu, ten signál by se snad měl šířit stále stejně a ne jednou tu signál je a pak zas není... (trošku přeháním, ale zhruba to tak platí)