Mám doma vysílačku ale je na 4 mikrotužkovky ktery sou docela drahy a hned vybitý a potřeboval bych to nějak předělat na klasický tužkový nebo nějaký takový baterky nevíte někdo jak ?
Printable View
Mám doma vysílačku ale je na 4 mikrotužkovky ktery sou docela drahy a hned vybitý a potřeboval bych to nějak předělat na klasický tužkový nebo nějaký takový baterky nevíte někdo jak ?
imho nejlepsi pro tebe bude koupit si nabijeci AAA, jinak tusim ze maj 1.5V tudiz staci propojovat dratama a nejak sikovne to zaonanovat do obalu od tech vysilacek....Citace:
Původně odeslal Entrance
takhle nějak to vypadá http://test.easyfunfilm.com/pics/DSC00268.JPG ale vůbec netuším jak to šikovně zdrátovat a ještě aby to fungoval :)
je sice fajn ze posles odkaz, ale vubec by nevadilo treba heslo a login....Citace:
Původně odeslal Entrance
jinak proste si vytvor kopiji dratu co tam sou akorad to zvec :)
http://www.easyfunfilm.com/pics/DSC00268.JPG
tady posílám opravený link zapoměl jsem na to že tam mám heslo :)
Hele tak jednoduse... vezmi 4x AA srovnej je stejnejma polama, prez to dej nejakej kus plechu s vypuklinama aby se dotykal kontaktu baterky prelep at to tak drzi a vezmi 2 draty a pripoj to na + a na -
takže stačí tam strčit AA baterky v podstatě ?
No tak dovnitř je nestrčíš, že, ony AAAčka jsou o cca 5 mm kratší a mají pomalu poloviční průměr oproti AAčkům, takže J.Wade to prostě myslel tak, že spojíš 4 AA články a uděláš z toho jednu "velkou" baterii...Citace:
Původně odeslal Entrance
Hele ale když o tom tak přemýšlím, když plácnu přes vršek a spodek baterií, tak to budou v podstatě paralelně spojený zdroje proudu, nebude to dávat pořád 1,5 V? Už na FEL nějakej ten pátek nejsem, ale co si to tak přehrávám v hlavě, tak si nejsem jistej, jestli spojením 4 + plechem na jedný a 4 - na druhý straně a přidrátováním plíšků k + a - ve vysílačce dostanu 6 V?
Viz obrázek... pochopil jsem ten nápad dobře?
BTW netlemte se jak hovada, je to dělaný v paintbrushi :D
EDIT : Jinak ten nápad mi fakt nepřijde šťastnej, do tý vysílačky ty AAčka nenarveš ani omylem, budeš mít "blok AAček" někde mimo... IMHO to za to nestojí, když si koupíš nějakou nabíječku za pár kaček a nabíjecí AAAčka, tak tě to vyjde líp...
Mno, tak sem se nad tim tak zamyslel.. a z toho obrazku si nejsem moc jistej jak to tam vubec je... vypada to jakoby tam bylo jen 3V, tak nevim.. zkus to nejak zmerit nebo cumnout do manualu....Citace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
No já jsem si celkem jistej tím, že pokud jsem tvůj původní nápad pochopil a nakreslil dobře, tak bude dávat jen 1,5 voltu :wink:
Podla tej fotky to vyzera normalne na 6V - tie kontakty vpravo nie su spojene vsetky, ale po dvoch (a este nikdy som nevidel v ziadnom vyrobku paralelne zapojenie).
Je to urcite 6V
Porid si takovouhle krabicku (viz priloha). Je to stejne propojeny a na boku ma vyvedeny kontakty, takze je z toho takovej batterypack. Ale kde se da sehnat nevim
nevíš jak by se mohla ta krabička jmenovat abych věděl co mám říct když ju pudu koupit viděl jsem něco podobnyho akorat to nemělo ten kryt ale jak se to jmenuje nevim.
To som este nevidel, ale normalne sa da kupit drziak na 4 AA baterie - napr. http://www.gme.cz/index.php?action=d...sk=&pict=&jaz=
Baterky by som natrvalo paralelne nespajal, moze sa stat, ze sa budu navzajom vybijat.
Všechny paralelně :o ? On ale chce 6 V takhle se ti zvýší kapacita ale napětí bude 1,5V :!: .Citace:
Původně odeslal Janikbanik
To je asne, ale ja som reagoval na ten obrazok tam s 4 baterkami v paralelnom zapojeni :-)Citace:
Původně odeslal Oneeye_IO
Ani nabijanie by som radsej takto nerealizoval:-)
Nabíjecí mají jen 1,2 V , když jsou plný, tak kolem 1,35V. Ale to je asi fuk...
No a co si koupit nejaky batery pack ktery bude mit stejne napeti jako ty 3 AAAa k tomu si sbastlit nejakou jednoduchou nabijecku... www.gme.cz www.ges.cz