Problém s rozpoznáním karty (R9550)
Mám menší problémek s mojí kartou, Radeonem 9550 (HIS, 128MB, 128bit, Samsung 5.0ns)
Na netu jsem si nani našel BIOS, upravil jsem v BiosEditu default takty z 250/400 na 430/520 (což ta karta zvládá) a přes WindFlash flashnul. Restart a reinstalace driverů (6.4 oficiální). Bohužel potom mi kartu Windows ani CCC nerozeznaly (zajímavé je, že Everest ano), několikrát jsem tedy reinstaloval ovladače, flashnul na původní BIOS (úspěšně, v DOSu), znovu zreinstaloval drivery ale nic, Windows mi furt tu kartu nechtěj a žádnou 3D aplikaci nespustim... :(
Karta zničená neni, v pohodě beží (tohle píšu na ní). Nechci reinstalovat systém... :confused:
Nevíte někdo jak se to dá řešit? :(
Re: Problém s rozpoznáním karty (R9550)
Citace:
Původně odeslal Crusheer
Mám menší problémek s mojí kartou, Radeonem 9550 (HIS, 128MB, 128bit, Samsung 5.0ns)
Na netu jsem si nani našel BIOS, upravil jsem v BiosEditu default takty z 250/400 na 430/520 (což ta karta zvládá) a přes WindFlash flashnul. Restart a reinstalace driverů (6.4 oficiální). Bohužel potom mi kartu Windows ani CCC nerozeznaly (zajímavé je, že Everest ano), několikrát jsem tedy reinstaloval ovladače, flashnul na původní BIOS (úspěšně, v DOSu), znovu zreinstaloval drivery ale nic, Windows mi furt tu kartu nechtěj a žádnou 3D aplikaci nespustim... :(
Karta zničená neni, v pohodě beží (tohle píšu na ní). Nechci reinstalovat systém... :confused:
Nevíte někdo jak se to dá řešit? :(
Doporucujem pri reinstale ovladacov , vymazat zaznam o ATI aj z registrov , aj zo system32 aj z backup kde si win urobil zalohu , proste uplne na "holo" a instalnut driver a este reinstal direct X.
Taky mi to tak kdysi udelalo. Pouzij drivercleaner, pak by to melo fachat.
díky, zkusim to a pak dám vědět
Tak jak jsem předpokládal, bylo to v BIOSu. HIS 9550 128/128 4ns Samsung mi nefungoval (resp. fungoval, ale ne korektně), nahrál jsem tam teda identickej CONNECT3D 9550 (nikdy jsem o tom neslyšel... :-) ) a stim to funguje.
Teď mám ale jinej problém. Bojim se že kdyby se mi ta karta poškodila (což se mi už s HISkou 9550 stalo, reklamace mi prošla), že mi nárok spadne pokud v HIS poznaj že je tam jinej BIOS... :confused:
...neni mi jasne, preco si vlastne neupravoval takty v tvojom povodnom biose ;)
Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
...neni mi jasne, preco si vlastne neupravoval takty v tvojom povodnom biose ;)
Mě z nějakýho důvodu štvalo, že musim mít zaplej ten ATi Tray Tools kterej kromě overclockingu nevyužívám...no, asi jsem udělal blbost :-(
Citace:
Původně odeslal Crusheer
Mě z nějakýho důvodu štvalo, že musim mít zaplej ten ATi Tray Tools kterej kromě overclockingu nevyužívám...no, asi jsem udělal blbost :-(
??? pockaj, stale nerozumiem, preco si nenastavil tych 430/520 v tom povodnom biose a spekuloval si s biosmi z inym kariet...
Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
??? pockaj, stale nerozumiem, preco si nenastavil tych 430/520 v tom povodnom biose a spekuloval si s biosmi z inym kariet...
no já sem si ten BIOS pro mojí kartu stáhl (přesně ten co potřebuju: HIS.9550.128.Samsung40) a snim dál experimentoval...
EDIT: udělat Dump BIOS v ATT mě bohužel nenapadlo...