Propojení dvou PC přes síť 220V
Potřebuji propojit dvě PC přes ulici cca 60m (vdušná vzdálenost, kolik je to po drátech netuším) ale bohužel přes dvě obvodové (60cm)a jednu vnitřní cihlovou (30cm) stěnu takže WiFi moc v úvahu nepřipadá (není přímí výhled) tak mě jako nejlevnější řešení napadlo propojit to přes dva HomePlug adaptéry po síti 220V ale bohužel nikde nemůžu najít zkušenosti s touto sítí. Výrobce píše dosah až 1000m ale nikdo nezmiňuje co udělaí rozvaděče, hodiny apod.
Nemáte někdo reálné zkušenosti s tímto propojením ? při ceně kolem 1300,- za adaptér se mi to na sdílení internetu pro dvě domácnosti zdá nejjednodušší.
Re: Propojení dvou PC přes síť 220V
Citace:
Původně odeslal dovatron
Potřebuji propojit dvě PC přes ulici cca 60m (vdušná vzdálenost, kolik je to po drátech netuším) ale bohužel přes dvě obvodové (60cm)a jednu vnitřní cihlovou (30cm) stěnu takže WiFi moc v úvahu nepřipadá (není přímí výhled) tak mě jako nejlevnější řešení napadlo propojit to přes dva HomePlug adaptéry po síti 220V ale bohužel nikde nemůžu najít zkušenosti s touto sítí. Výrobce píše dosah až 1000m ale nikdo nezmiňuje co udělaí rozvaděče, hodiny apod.
Nemáte někdo reálné zkušenosti s tímto propojením ? při ceně kolem 1300,- za adaptér se mi to na sdílení internetu pro dvě domácnosti zdá nejjednodušší.
Na spojeni pres ulici muzes zapomenout. Funguje to pouze v ramci domu ci bytu a to musi byt zarizeni na stejne fazi. Takze bych to asi resil WiFi (pokud je nejak mozne dat anteny ven)
Citace:
Původně odeslal dovatron
Kamarad se chtel cca pred pul rokem propojit s mym PC prave pres 220V - 1 a 4 patro. Jedno takove zarizeni si zapujcil (bohuzel si nevzpominam na typ) a po male chvili badani se mu to podarilo zprovoznit a celkem slusne to jelo. Bohuzel do te doby nez jeho zena zapla televizi. Spínaný zdroj televize spojení naprosto zrusil a obnovit se dal az po restartu. Navic nase zapujcene zarizeni rusilo spojeni jednoho radioamatera v nasem dome a tak jsme se na propojeni PC vydlabli.
No při mé smůle bude na jiné rozvodně a bude to stejně fyzicky oddělené přes trafo a to je mi jasné že neprojde ani prd takže asi budu muset sehnat pořádnou anténu na WiFi a propálit ty tři zdi.
Citace:
Původně odeslal dovatron
No při mé smůle bude na jiné rozvodně a bude to stejně fyzicky oddělené přes trafo a to je mi jasné že neprojde ani prd takže asi budu muset sehnat pořádnou anténu na WiFi a propálit ty tři zdi.
A neni nejaka moznost jak tu antenu dostat na strechu nebo na jinou zed kde by byla prima viditelnost?
Bohužel jsem v nájemním domě a majitelka mi nedovolila vztyčit konzolu na střeše navíc na půdě není žádná zásuvka já sice bydlím ve 3p ze 4 ale kámoš v 1p z 5 a to už je dost velká vzdálenost. Stejně vůbec nevím jaká anténa by propálila tři zdi.
Pokud to neni zelezobeton tak by to mohlo i jet na normalnich antenach - nejake sektorovky :) Ja chytam svuj Ovis s 2dBi antenou na druhe strane domu na notasu s pcmcia kartou s integrovanou antenou. - asi pres 5 zdi a jede to 2MBit.