Re: EPoX 8RDA3+ a vadny BIOS
Kamos podobny problem na Epox 8RDA riesiel hotflashom - uspesne. Spociva to myslim vo vymene cipu biosu na funcknej doske za nefunkcny "pocas jazdy" a jeho nasledne flashnutie.
Samozrejme tym nechcem naznacit aby si postupoval rovnako :p .
no hej, a ako to vymienal ? co ked zoskratujem niektore piny? co ked to nevyberem tak ako mam? myslim, ze toto je nebezpecna varianta.
Alebo sa mylim?
Existujou na to spesl "kleste", uz sem par hotswapu videl udelanejch, ale na me je to taky dost HC...
Samozrejme sance zniceni cehokoliv je dost znacna, pokud se to dela nejaky sroubovakem, nebo tak nejak "pokutilsku"
[edit]mozna sis vsim ze tu ve vedlejsim dredu resim jednu vadnou 8rda3+, ale jelikoz ji hodim CC na hlavu, tak BIOS bohuzel nemuzu poskytnout...[/edit]
ok, skusim ten hotswap, snad nic nedodr*em
dik hosi, moc ste mi pomohli :)
keby nieco, napisem sem
no, doska je dobra, ale bios je nejaky sahly, lebo ho flashovalo cca 5min a malo to trvat iba par sekund. Dalsia vec. Po naflashovani konotrojuje verify a ten pri 2% zlyhal. Ulozil som stavajuci bios a v commandery porovnal a bolo tam uplne nieco ine ako som tam naflashoval. Od 88% bolo v biose naflashovane same FFFFFF (co znamena nezapisane miesto) a pritom tam malo byt toho kopec naflashovaneho.
moje otazky:
bude bios fizycky vadny?
da sa to nejakym sposobom naflashovat spravne?
ked nie, nema niekto funkcny bios na predaj? (Award, 4MB flash, osadeny v petici a ak je mozne tak pre dosku s NF2)
dík :)
Citace:
Původně odeslal SurrendeR
no, doska je dobra, ale bios je nejaky sahly, lebo ho flashovalo cca 5min a malo to trvat iba par sekund. Dalsia vec. Po naflashovani konotrojuje verify a ten pri 2% zlyhal. Ulozil som stavajuci bios a v commandery porovnal a bolo tam uplne nieco ine ako som tam naflashoval. Od 88% bolo v biose naflashovane same FFFFFF (co znamena nezapisane miesto) a pritom tam malo byt toho kopec naflashovaneho.
moje otazky:
bude bios fizycky vadny?
da sa to nejakym sposobom naflashovat spravne?
ked nie, nema niekto funkcny bios na predaj? (Award, 4MB flash, osadeny v petici a ak je mozne tak pre dosku s NF2)
dík :)
Myslim ze hocijake elektro , pripadne pc obchod Ti naflashuju bios za 50-200 sk do dosky ,ked im to prinesies.
no, len ide oto, ze akosik nase elektra take moznosti nemaju a navyse su to total lamy co sa tyka PC.
ale skusim popozerat.
privital by som este nejake rady a skusenosti... :)
mal som ten problem dal som dosku reklamovat lenze mne to spadlo ked som bol normalne vo win a zacalo mi to robit ze ukazovalo ff ale nesla
no ono umna zaruka nehrozi, lebo doska je z roku 2003 takze zaruka davno fuc... este skusim nieco zrobit...
ak vas este nieco napada, rad si precitam :)
Tak reseni je jednoduche. Staci si koupit v elektru novy cip biosu (nemusi to byt uplne stejny typ, staci kdyz to ma stejne parametry) a nechat si ho naprogramovat. V Ostrave v GM to vyslo na nejakych 150Kc (cena cipu + naprogramovani). Takze se zkus poptat po elektroobchodech v okoli... Naprogramovat to muzes i pres hotswap u sebe doma...
hotswap som uz skusal. Pri flashovani, ktore trvalo cca 5min (myslim ze viac nez by malo), mi pri verify vyhodilo pri 2% chybu. Dumpol som bios z biosu (toho vadneho) a porovnal so suborom, ktory som nan flashoval. boli uz pri 2% rozdielne a od cca 88% boli naflashovane same FF (ciste miesto) ale v biose,ktory som tam daval bol plny vsade.
Neda sa ten "vadny bios" nejak vymazat natvrtdo aby bol ako novy? same FF vsade... ??
To že ti to flashovalo tak dlho, len potvrdzuje že ten šváb nie je v poriadku. Treba niekde kúpiť nový.
problem vyrieseny, uzivatel z fora zaslal rovnaky bios a uz doska vali ako ma:) Dokonca nebolo treba ani flash :)
dik za rady aspon som o nieco skusenejsi