Vymena MOBO bez reinstallu Windows
Chci se optat, kdyz vymenim stejne vybavenou nForce2 desku za jinou a nepreinstaluju pak windows, je to nejak zasadne na zavadu?
Jedna se mi o zamenu Abit NF7-S v2.0 <--> Asus A7N8X-E Deluxe, oboje je nForce2 400, oboje ma MCP-T Southbridge, akorat Asus ma 1GB LAN navic...
Re: Vymena MOBO bez reinstallu Windows
to ti pobezi, maximalne nahodis novy ovladac na sietovku ci zvukarnu :)
Citace:
Původně odeslal Doktor-Prase
Chci se optat, kdyz vymenim stejne vybavenou nForce2 desku za jinou a nepreinstaluju pak windows, je to nejak zasadne na zavadu?
Jedna se mi o zamenu Abit NF7-S v2.0 <--> Asus A7N8X-E Deluxe, oboje je nForce2 400, oboje ma MCP-T Southbridge, akorat Asus ma 1GB LAN navic...
Měnil jsem A7N8X-E Deluxe taktéž za jinou nForce2 desku a jelo to v klidu... Winy možná budou chvilku chroustat, při prvním spuštění, ale rozhodně by to mělo jet.
Supr, diky moc, jen na objasnenou:
brasule do svyho shorelyho PC dostane moji ABIT nf7-s 2.0 a ja si vezmu ASUSa A7N8X-E Delux, co se ted koupi nova...Dual LAN se mi hodi velice:cool:
k+ & kudos to you...
OC potencial asi stejnej, ne? vic jak 200MHz FSB stejne nepujdu...
Myslím, že s OC to bude opravdu docela nastejno :D Akorát má A7N8X-E Deluxe občas trošku problémy s tím udržet napětí, ale nic strašnýho to není... Je to stabilní a dobrá deska.
Citace:
Původně odeslal Doktor-Prase
Supr, diky moc, jen na objasnenou:
brasule do svyho shorelyho PC dostane moji ABIT nf7-s 2.0 a ja si vezmu ASUSa A7N8X-E Delux, co se ted koupi nova...Dual LAN se mi hodi velice:cool:
k+ & kudos to you...
OC potencial asi stejnej, ne? vic jak 200MHz FSB stejne nepujdu...
no těch 200 FSB by mělo běžet v pohodě. na vyšší FSB se dají sehnat upravené biosy, které zvládnou FSB kolem 220. ta Abit je o chlup lepší na OC, ale zase ta výbava na tý asusce je luxusní. sám jsem měl 2 kusy a byl jsem spokojen - ta druhá ještě stále běží v počítači, který jsem dal přítelkyni a jede to perfektně.
btw. co se widlí týká, přežijí i přechod z NF2 na NF4 a obráceně ... ze začátku trochu hudrujou, ale hodí se tam nové ovladače, trochu se poladí a jedou dál. co nesou hůř je přechod na chipset od jiného výrobce. ještě zkusím svojí starou instalaci odnést kekamarádovi. kupoval si nedávno dualcore s NF4 chipsetem, tak můžu zkusit, jestli moje multi-platform instalace pojede i tam ... jak jsem psal výše, je NF2 i NF4 ready v kombinaci s AMD :) sám jsem zvědav, jestli to půjde, ale docela by mě to nepřekvapilo, kdyby ano. ještě co se týká VIA chipsetů, tam je to v celku bezproblémové - kamarád upgradoval ze socketu A na socket 754 a v pohodě ... dokonce se to rozjelo i na těch ovladačích co tam měl, protože byly vcelku aktuální. zanedlouho skočil do s939 a musel si na to stáhnout nové ovladače, protože ty jeho si s tím novým chipsetem moc nerozumněly. ale widle to ustály :)
Moje XP prezilo prechod z K7S5A (SIS735) na ABIT NF7-S v2.0 (nForce2 of course).. Samozrejme po reinstalacii co sa konala asi mesiac na to sa mi zvysili vsetky skore v benchmarkoch aj fps v hrach.. ;-)
no na druhom pc je windows ktory potuval sis745 -> nf2 -> nf4->nf2 :lol: ten prvy prechod bol najhorsi musel som dat repair z instalacneho cedla( IDE radic) ale potom uz frcalo dalej a nf2 -> nf4 a naopak ziaden problem :)
jediny problem je ze proste otec si tie winy nechce a neche preinstalovat :(
tak u me to probehlo vsechno OK :cool: