-
reklamacka ati 9550
chtel bych se jen na neco informovat,ve ctvrtek jsem zjistil ze mi odesel vetracek na ati 9550 safire,v patek jsem odnesl na reklamaci ale bylo mi receno ze zaruka jeste bezi,ale na aktivni chladici system[vetracek] se vztahuje pouze zaruka 6mesicu ... co je na tom pravdy ?
dekuji za reakce
-
Re: reklamacka ati 9550
Podle mě u grafiky se to takhle nebere...to by mělo bejt braný jako celek.
-
prave proto se tu na to ptam,bohuzel u te firmy mela vga zaruku jen 24mesicu misto 36mesicu jako u cc pro priste asi vezmu verzi s pasivem
-
yáruka je stejná pro kartu jako celek! žádných 6 měsíců ale 24 i na ventilátor.
-
takze se mi snazi prechytracit,bylo mi naznaceno ze mam malou sanci ze mi to vezmou .... kartu jsem kupoval 17.3.2006 karta sla do pc zhruba v rijnu vetracek se odporoucel zhruba ted v dubnu takze by me ji meli vymenit teoreticky kus za kus
prosim o vyjadreni moda ktery do toho vidi
dekuji
-
je to nesmysl. to, co jsi kupoval, byla graficka karta, nikoliv graficka karta a chlazeni separatne. takze jestlize prestal fungovat fan na chlazeni, pak je to jednoznacne duvodem k reklamaci.
ostatne, prave pro tyto situace je v obcanskem zakoniku ustanoveni, ktere rika, ze jestlize se v reklamacnim rizeni vec opravi tim, ze je vymenena jen nektera soucast, pak pocina bezet nova zaruka pouze ohledne teto soucasti, pricemz u zbytku plati zaruka puvodni.
-
A přece když koupíš grafiku, tak máš na dokladech uvedenou jednotnou záruku (třeba 24-36měsíců) nikde tam neni zmínka že větráček má jen 6 měsíců... jestli máš čas, tak jim kartu nech a dohaduj se s nima...a když by jim to nebylo jasný tak jim cituj reklamační řád a přečti občanský zákoník... a když ti to nevyreklamujou do nějaký rozumná doby, tak přejdi na odstoupení smlouvy a chtěj vrátit peníze.
-
v patek mi prisla funglovka ati 9250 128mb/128bit je to sice chaba nahrada ale po dobu reklamcky to vydrzim .....