EPox 8rda3+ a piskani Z ONBOARD ZVUKARNY
Bratrovi odesla Epox 8rda+ tak jsem obratem sehnal levne novou 8rda3+, vymenil MB v PC a voila, PC nabehlo. Po instalaci ovladacu zvukarny Realtek AC97 :rolleyes: mi ale zacalo v repracich piskat, hrozne vysoky neprerusovany zvuk.
Vsechno normalne funguje, jenom tenhle debilni zvuk je strasne neprijemny. Pokud dam v Ovladani hlasitosti Mute All, piskot prestane (ale zvuk samozrejme taky). Piskot se objevil az PO instalaci ovladacu.
Zkousel sem ruzny ovladace, z origos CD, z Epoxich stranek, Bios posledni... prosim o radu... Google mi najde jenom piskani z civek (proste HW zavadu), takze tam sem nepochodil...
Vsechno je na default, zadny OC se nekona, neni treba...
Sempron 2500+
Epox 8rda3+
512 RAM
Radlo 9100
120GB Baracuda 7200.7+
Re: EPox 8rda3+ a piskani Z ONBOARD ZVUKARNY
Ten Epox má zvukovku Realtek, tak nainstaluj ovladače přímo od výrobce, pokud jsi to ještě nezkoušel.
http://www.realtek.com.tw/downloads/...&Software=True
A nemáš náhodou blízko repráků mikrofon (zpětná vazba je mrcha). Na to by ale stačilo mutnout mikrofon. Vyzkoušej.
jj, realtek ovl. sem taky zkousel, sice jenom 3.84, ale vysledek stejny...
mikrak tu samoebou nemam, tohle je konstantni vysokej zvuk, asi jako kdyz piska stara televize ve stand-by modu... fakt humus...
Nemas treba povolene nejake vstupy? Treba to chyta nejake ruseni pres otevreny line/aux-in nebo tak.
Možná jak tu psali, mikrofon sice nemáš ale v ovládání hlasitosti může být microfon boost a ten mi tohle myslim dělal. Tedy pokud jsi to nezkoušel. Tak popřípadě vypni.
tohle vsechno jsem zkousel uz predtim, nic z toho nema jakykoliv vliv na to piskani :mad:
Jediny co je zajimavy, kdyz dam mute u Zarizeni Wave, prestane hrat zvuk a piskani pokracuje...kdyz dam mute u Ovladani hlasitosti, prestane hrat zvuk i PISKOT... zacinam bejt bezradnej, asi tu desku vratim...
Tak cely bratrovo PC s timhle Epoxem se chovalo peklo nestabilne, tak jsem zkusmo odinstaloval ty Realtek ovladace a PC je razem stabilni... sice nejede zvuk, ale aspon Excel a Word fachci :cool:
Zakladku vratim a misto toho vezmu osvedcenou ASUS A7N8X-E Deluxe...