HDD seagate SATA 80Gb S.M.A.R.T. Warning!
Při S.M.A.R.T. testu mě vyhodil speedfan tohle:
Power Cycle Count 99 1669 Watch
Warning: Power Cycle Count is below the average limits (100-100).
Jinak všechny ostatní položky jsou Very good!
Co to znamená? Vím že se jedná o tvz. počet vypnutí a zapnutí pevného disku, ale nevím proč je u toho varování?
Mám začít mít strach o HDD? ST380817AS stáří cirka 2 roky
Re: HDD seagate SATA 80Gb S.M.A.R.T. Warning!
Aky program pouzivas na citanie toho SMARTu? Varovanie je tam preto, ze ten program je blby - mal by si pouzivat iny.
Citace:
Původně odeslal Rainbow
Aky program pouzivas na citanie toho SMARTu? Varovanie je tam preto, ze ten program je blby - mal by si pouzivat iny.
Aha sem zapoměl sorry :
speedfan428
no pocuj, chod na oficialne stranky vyrobcu www.seagate.com. najdes tam utilitu na preverenie stavu disku online. tiez mi utility vypisuju somariny a na strankach vyrobcu vypise ze ok... vola sa to seatools online
Stáhl nainstaloval a při testu to vyhodí tohle:
version 3 42 Generic Short Test Failed No Sense Data Available
Jinak disk funguje suprově! přenosová rychlost je dokonce až 52Mb/s ( z HDD na HDD)
1 Příloh-a(y)
Mam podobný problem se stejným diskem(ata), v praci na jednom pc mi speedfan 4.28 hlasí warning ve 3 hodnotách viz: obrazek, je to na rychlou výměnu nebo to zatím nechat,. disk zatím jede ale je dost pomalej,
Tak ten tvůj HDD je už pomalu v křemíkovém hrobě!
Ty hodnoty jsou o tom že hdd už nestíhá opravovat vadné sektory nebo sektory na kterých došlo k chybě při čtení jestli na něm jsou důležitá data tak rozhodně vyměnit a to hned!!!!
Co s tím mím, nemá někdo nějaký nápad? Vím že se jedná pouze o rozdíl ve vypnutí a zapnutí HHD kdy je HDD poněkud "zmaten" a nesedí prostě počty, ale jak to opravit?
Citace:
Původně odeslal Gizmo_CZ
Tak ten tvůj HDD je už pomalu v křemíkovém hrobě!
Ty hodnoty jsou o tom že hdd už nestíhá opravovat vadné sektory nebo sektory na kterých došlo k chybě při čtení jestli na něm jsou důležitá data tak rozhodně vyměnit a to hned!!!!
Je na pokladně kde se tisknou vstupenky, tudiž musí fungovat, takže výměna je nutná díky,.