mohl by mi nekdo prosím objasnit jak měřit parametry ASIO?
Printable View
mohl by mi nekdo prosím objasnit jak měřit parametry ASIO?
co potrebujes na ASIO konkretne resit???
Uber polozil opravdu dobrou otazku, taky netusim ... Jedine me napada je kvalita vystupu, to mas pres RightMark a nic jineho me nenapada, leda si poridit osciloskop a filtrovat a merit harmonicke slozky, pokud te zajima zkreselni na harmonickych slozkach, tedy vyjadrit numericky barvu zvuku...
No ono je ASIO jen rozhrani jak pristupovat k vice kanalum zvukovky, takze co na tom merit?
zkus si o tom nejdriv neco precist :-) trebas tady: http://www.soundblaster.com/resource...id=53937&cat=3
rychlost :-)
Rychlost muzes (nastavit)..obecne se predpoklada, ze vyrobce deklaruje funkcnost hardware a ovladace asio na rychlosti ktere volis v zavislosti na samplerate+velikost optimalniho bufferu (jinak ti vyleze paskvil zvuk, kterej je nepouzitelnej) o tom se dogooglujes nebo prectes v manualu k hardware. Jinak kdybys chtel merit latenci (skutecnou) budes muset pouzit pravepodobne stopky s radem milisekund, klavesnici a merak na vstupu a vystupu karty))) nektere cvicene ucho rozezna udajne 4ms od 1ms no nevim nevim. O funkcnim softu na mereni odezvy nevim...treba da nekdo neco dalsiho.
já jen že tohle už je prostě slušná zvukovka a někdo na PCT nadával že místo blbostí měli měřit ASIO tak sem se tomu chtěl vyvarovat. jak tak na to koukám tak to ale asi neni moc žhavý a nejdůležitější bude měřit přímý zvukový parametry a zatížení PC...
To určitě, ale když máš správně nastavený programy...co maj asio využívat cubase atd...máš relativně v pořádku sytémovou instalaci...tak to funguje tak jak deklaruje výrobce. Nastavíš si latenci např4ms když neslyšíš žádné zpoždění, například od keyboard controleru je to v pořádku. Kdybs slyšel zvuk o 1s později je nutnost dále bádat co máš špatně. Když nastavíš latenci třeba na 2-4ms a komp to nebude zvládat budeš okamžitě upozorněn lupancema a chrastěním. Potom nastavíš třeba latenci 7ms a je klid. Víc toho nevymýšlej. )))
http://hifi.nazory.cz/hifi.htm
klik na: Jak dostat ze své zvukové karty maximum....
moc dík...