jak zapnout u aplikace AA , kdyz samotna aplikace to nepodporuje (jako napriklad hry? poradi nekdo jak na to ?
Printable View
jak zapnout u aplikace AA , kdyz samotna aplikace to nepodporuje (jako napriklad hry? poradi nekdo jak na to ?
Natvrdo v ovladacich?Citace:
Původně odeslal CODY_2
a jde toto jen pro tu jednu aplikaci ? nebo to pak funguje pro vsechny aplikace ?Citace:
Původně odeslal Caleb
nejaky navod kde v ovladacich ? diky
Pokud na nVidii, tak tam mas uz delsi dobu v ovladacih profily, takze to jde zapnout pro urcite aplikace.Citace:
Původně odeslal CODY_2
dobre. byl by nekde link na nejake screeny .Citace:
Původně odeslal Masster
EDIT: uz jsem to nasel na strane 108 manualu k driverum 80.
EDIT2: a jeste jeden dotaz. fungovalo by toto i v pripade aplikace DOXBOX verze 0.6x a treba hry FULL THROTTLE ? tato hra bezi v rozliseni 320x200, coz dnes jiz neni to prave orechove :o)
v DosBoxu se dá v konfiguráku zapnout jiný (náročnější) renderování s vyhlazováním, ne?
Antialiasovat (a anizotropni filtrovani pouzivat) muzes pouze u aplikaci ktere rendruji srkze OpenGl nebo Direct3D. U starsich her (zvlastne pak 2D adventura ve VGA rezimu :lol: ) bez zasahu do kodu kvalitu obrazu nezlepsis.Citace:
Původně odeslal CODY_2
Nejakej postprocessing filtr? Ani nevim, ze tam neco takoveho je ???Citace:
Původně odeslal Honny
no u dosboxu jde zapnout renderovani pres opengl ci directdraw (alespon za pomoci d-fend ci jineho frontendu). otakza jestli to premluvis na AA kazdopadne uz tam jde zapnout nejake vyhlazovani a antialiasing by to asi nijak nevylepsil. me se to zda dostatecne
I kdyby to bezelo pres OpenGl, tak pouze jako textura - tj. nemas zadne hrany, neni co vyhlazovat.Citace:
Původně odeslal tominek
EDIT: pres to opengl to muze lepe vypadat, protoze na prepocet da vyssiho rozliseni (z tech 320x240) se pouzije nejakej filtr (podobne jako u videa - napr. bilinear). To ale nema nic spolecneho s antialiasingem - tj. ostranovani "zubatosti" na hranach polygonu.
jj. tak nejak jsem to predpokladal. ale ono u 320x240 si nejsem jistej ze by ten antialiasing nejak vyrazne pomohl kdyz se to pak bude interpolovat do mnohonasobne vyssiho rozliseni. stejne se to nejak filtruje takze vysledek bude dle me +/- stejny
a hlavne ve full throttle neni jake hrany antialiasingovat i kdyby to slo protoze pokud se nepletu bylo to 2D.
No ked to tu citam tak som to najprv zavrhol, na druhej strane som sa potesil, zeby som si znovu zahral Bioforge ale so zapnutym aa/af, pre mna jedna z najlepsich hier co som hral ( http://www.mobygames.com/game/bioforge , nejake obrazky http://www.3dgamers.com/games/bioforge/downloads/ ). Hra bola este pre DOS, 320x200 ale hratelnost bola vynikajuca. Tusim som ju minule rozbehal pod vmware (virtual pc ani dosbox sa nechytil). Problem ale bol, ze som tam kvoli tomu rozliseniu skoro nic nevidel, uz som si nejak zvykol na vyssie rozlisenia na novych hrach, kde hratelnost ale upada.
Urcite pamatate na Outcast ( http://www.outcast-thegame.com/ ) To by zaujimalo cez co bezala tato hra, bolo to pod windows ale tusim to neslo cez 3d akcelerator... ale zas malo to aa.
diky. mate pravdu vlastne, uz jsem FT dlouho nehral (nekolik let) tak jsem uplne zapomnel ze to je ciste 2d grafika :o((( buuuuuuu
Ta hra bylo kompletne rendrovana CPUckem, tj. bezela pres DirectDraw.Citace:
Původně odeslal ace
Ale zase rozliseni bylo omezene na 512x384 - tj. AA je nutnosti (v tomto pripade samozrejme realizovane softwarove). Jen tak pro zajimavost, ta hra vysla v dobach kdy top CPU bylo PIII 550 (a to jeste byla rok umele zdrozovana), ale opravdu plynule v nejvyssim rozliseni (tj. tech 512 :) ) a na nejvyssi detaily mi slapala az na A64 ~2GHz - s Athlon XP ~2GHz to porad nebylo to prave orechove :mweheh:
Citace:
Původně odeslal ace
U zadne dosacke hry nepujde vylepsit grafika bez zasahu do zdrojaku. V dobach MS-DOSu neexistovalo zadne jednotne rozhrani pro praci s 3D grafikou (nepocitaje Glide), bylo to zcela v kompetenci samotneho enginu hry, veskere vypocty realizoval pouze procesor, grafika jenom zobrazovala obraz, ktery kompletne spocital CPU. Nektere enginy byly pozdeji portovany pod OpenGl (GlQuake, ruzne jDoomy, myslim ze i na Build engine existuje nejakej OpenGl port), ale obecne nelze u starych her, ktere nebezi pres OpenGl nebo D3D grafiku nikterak zlepsit.Citace:
Původně odeslal CODY_2
...este k outcast, trochu mimo temy ale pomocou patchu a upravy do ini suboru sa z toho dalo vyzmykat 640x480
nebyl outcast nahodou jedna z opravdu mala voxelovych her?? tam ten AA ani jinak nez ciste pres CPU jit nemuze ne?
Uz sme opravdu hodne OT, ale mam pocit ze nV1 (tj. prvni grafika od nVidie) umela rendrovat pouze voxely - MS ale do DirectX implementoval polygonove D3D po vzoru OpenGl. Jinak tech voxelovych her bylo vic, nejaky vrtulniky, stary Delta Force myslim. Kazdopadne Outcast byla jedna z nejlepsich a nejhezcich her vsech dob, moc skoda ze zrusili pokracovani.Citace:
Původně odeslal tominek
mas pravdu na nejaky vrtulniky si jeste matne pamatujuCitace:
Původně odeslal Caleb
Commanche tušim to byl, ale to už sme uplně někde jinde :)
a nevíte někdo jak se dá na aplikaci vynutit vyšší rozlišení než podporuje? (nechce se mi psát novej thread)
Pokud to engine a hra samotna nepodporuji, tezko vynutis jine rozliseni.Citace:
Původně odeslal Crusheer
vrele doporucuji www.widescreengamingforum.com pokud se k tomu nejakym zpusobem da hra donutit tak tam nejspis bude navod. pouzivam to casto kvuli 16:10Citace:
Původně odeslal Crusheer