-
Scythe Ninja vs. Noctua NH-U 12 - súboj chladiacich gigantov
Tak Bykermotyl napisal dalsiu skvelu recenziu na dva momentalne asi najvykonnejsie pasívy Noctua NH-U12 a Scythe NINJA PLUS.
-
Re: Scythe Ninja vs. Noctua NH-U 12 - súboj chladiacich gigantov
restekpa :) velmi dobre a komplexne spravene ;)
-
moc pekna recenze,klobouk dolu
-
:cool: Chce to už len Shogun potrápiť a porovnať.
-
Hej hej vsak som ti to napisal aj do komentara :). Neslubujem ale pokusim sa zohnat...:cool:
-
Citace:
Původně odeslal GABO
Hej hej vsak som ti to napisal aj do komentara :). Neslubujem ale pokusim sa zohnat...:cool:
jj, veď uvidíme. Ako ale začínam podrobnejšie zisťovať, Shogun týmto dvom stačiť zrejme nebude:confused: . Skúsim toho pohľadať ešte viac a dám vedieť, či to vôbec má s ním význam.
Ďalšie moje úvahy smerujú k tomu nevyužitému priestoru na Noctue medzi základňou a prvým hliníkovým rebrom. Ninja to má dokonale vyplnené pasívom. Pri testoch som skusmo overoval aj teplotu na vrchnej strane základne na Noctue a chcel by som vyskúšať niečím prídavným to miesto zachladiť. Pasív, prípadne ďalšie heat-pipe... Má niekto dajaký good nápad?
-
super test, vhodnejsi by bol asi pasiv, lebo ak by si tam dal dalsiu heatpipe, tak by sa zmensila plocha rebier - nie sice moc drasticky, ale tie 4x2 heatpipe to teplo prenasaju dostatocne rychlo
-
Myslel som tie ďalšie heat-pipe + rebrovanie vyviesť za Noctua pasív, ale skúsim určite najskôr nejaký pasív na základňu.
-
To vyplnenie by mohlo pomoct na Noctue - otazne je ci sa to vyplnenie neohreje a bude zahrievat heat-pipe na oboch stranách...
-
Citace:
Původně odeslal GABO
To vyplnenie by mohlo pomoct na Noctue - otazne je ci sa to vyplnenie neohreje a bude zahrievat heat-pipe na oboch stranách...
Idem pohladať nejaký vhodný pasív, upravím ho a otestím to hneď nech je v tom jasno :)
-
aha, ked k tej novej heatpipe das vlastny pasiv, tak potom ok, ak by bol v dosahu ucinku prudenia vzduchu, tak to by mohlo dost pomoct
-
Citace:
Původně odeslal Tanya
aha, ked k tej novej heatpipe das vlastny pasiv, tak potom ok, ak by bol v dosahu ucinku prudenia vzduchu, tak to by mohlo dost pomoct
jj, presne tak som to myslel. Nejaký upravený pasív (niečo ako Freezer na čipsete), kde by sa len ohli heat-pipe správnym smerom a zrezali rebrá, tak aby tie rebrá boli za Noctua pasívom, takže by fan ofukoval samotnú Noctuu plus ten prídavný.
-
Tak som to tak zľahka otestil. Našiel som ale len hliníkový pasív z nejakého starého Pentia a medenú dosku 17x4,5cm. Pasív som len tak narýchlo upravil odlomením výstupkov na bokoch, aby sa vošiel pod Noctuu a len tak bez pasty som ho zaprel tou medenou doskou o spodné rebro na Noctue, aby bol aspoň zčasti pritlačený o vrchnú časť základne.
http://bikermotyl.szm.com//ninja_vs_...avny_pasiv.jpg
Čidlami som meral aj teplotu vo vnútri základne medzi heat-pipe trubicami a teplotu na povrchu vrchnej strany základne.
Rozdiel teplôt nebol závratný - len 1°C, ale išlo hlavne o odskúšanie funkčnosti.
http://bikermotyl.szm.com//ninja_vs_...pasiv_graf.gif
Myslím, že s dobre prepracovaným riešením zachladenia z hornej strany základne na Noctue by sa dalo polepšiť o takých 5°C.
-
tak by me zajimalo, jak si tyto chladice stoji proti legende Zalman 7000B.Prechazim na A64 a nevim jeslti si mam poridit Ninju nebo nechat Zalmana.Vubec nemam predstavu jaky mezi nimi muze byt vykonovy rozdil.
-
No tak to sa naozaj neda porovnavat. Zalman 7000B ci uz ALCU alebo CU je hodne pozadu oproti tymto obrom ci uz Noctue 12-ke alebo NINJE Plus. ;)
-
Citace:
Původně odeslal jago
tak by me zajimalo, jak si tyto chladice stoji proti legende Zalman 7000B.Prechazim na A64 a nevim jeslti si mam poridit Ninju nebo nechat Zalmana.Vubec nemam predstavu jaky mezi nimi muze byt vykonovy rozdil.
Já jsem na X2 4400+ přetaktovaným na FX60 přešel z 7000B Cu na Ninju - pokles teplot cca o 10 stupňů, pokles hluku na max. BURN značný a hlavně mi to táhne vzduch skříní od disků ke zdroji plynule a celkove zlepšuje cirkulaci a odvod tepla z case...
-
Absolútne neporovnateľné!
Mal som na tom testovanom Opterone aj Zalman 7700-CU a ani ten sa nechytal vôbec. Rozdiel v teplotách ešte o niečo väčší ako písal Darth Maul. Myslím, že to išlo až niekde k 15tim °C navrch:( oproti Ninja Plus. A samozrejme fan naplno. Už aj Freezer Pro je lepší o cca 2-5°C (podľa OC).
-
cekal jsem ze bude pozadu, ale az takhle....no neni se tedy o cem rozhodovat, beru ninju.Dikes za info ;)
-
Citace:
Původně odeslal jago
cekal jsem ze bude pozadu, ale az takhle....no neni se tedy o cem rozhodovat, beru ninju.Dikes za info ;)
...a záleží aj kedy presne budeš prechádzať na A64. Lebo už čoskoro bude aj niečo lepšie ako Ninja!
Aj keď Ninja je myslím plne postačujúci, vrcholne výkonový Cooler, ktorý nemá a ani dlhšiu dobu nebude mať v pasívnej sfére konkurenta.
-
Podle testu jsou to super chladice, ale ja bych osobne uvital, kdyby se toho testu zucastnil i Thermalright HR-01 http://thermalright.com/a_news/main_news_hr01.htm Podle testů by mel byt na +-stejne urovni jako dva testovane chladice.
ps:co Scythe SCMN-1000 Mine? (u toho by me taky zajimal vykon)
ps2: jinak chvalim autora, opravdu velice vydareny testik!
-
ked na to tak kukam, tak ten co chces je hoooodne podobny asus silent square akurat ma menej heatpipe tj. ocakavam ze bude horsi :)
-
2Neller: Bikerovi som posielal ako Scythe Mine tak aj THR-HR01 :) a teda aj z toho bude dalsi vydareny test.
-
Citace:
Původně odeslal GABO
2Neller: Bikerovi som posielal ako Scythe Mine tak aj THR-HR01 :) a teda aj z toho bude dalsi vydareny test.
No parada-diky moc. Uz ted se na ten dalsi testik(y) tesim. THX GABO
-
paradička... no skoda ze uz mam Thermalright SI-120
slušna práca ta recenzia!
-
Takže recenzia na Scythe Mine už čoskoro - cca 2 dni, musím to ešte skompletizovať (hodím sem ja alebo Gabo potom link) a na HR-01 začnem pracovať hneď potom ;)