5 Příloh-a(y)
Radiator klimatizace z Fabie
Cau lidi, nedalo mi to. Hodil sem to sem a cekam vase reakce. Nez me budete tepat za to jake sem udelal kktiny, vemte na vedomi, ze je to moje prvni vodni dilo;) .
I kdyz sem pouzil jako zaklad pomerne poddimenzovany TT bigwater (uzke hadice, slabsi cerpadlo u kereho sem cekal pomerne rychlou smrt) a GPU + NB ZALMAN ZM-GWB1, byl jsem prijemne prekvapeny vykony, ktere sem dosahl a to diky radiatoru klimatizace z fabie.
Jak uz v jednom clanku (bohuzel uz jsem ho nenasel) nekdo trefne napsal , nejslozitejsi prestup tepla je kov -> vzduch ;). Hold na radiatoru neni radno setrit, ale da se i improvizovat. Ten muj stal pulcana slivky na vrakaci, stacilo ho narovnat a zalepit silikonem jednu vetev viz foto :). Jinak musim varovat new stoji kolem 5000,- Taky radiator klimy Peugeota 206 ma dobre rozmery.
Tady jsou nejake ty teploty
idle - okolni 27°C, voda 30°C, CPU wblok 37°C (CPU 40°C), GPU wblok 42 °C, NB wblok 40°C FUN - 900 rpm
burn teprve chystam, zatim nebyl cas, ale zatim sem se nedostal u vody pres 37°C a to jeste bylo v pokoji neco kolem 30°C (3Dmark2003 okolo 4hod)
Takze piste nazory, otazky rad zodpovim. Jo a budte tolerantni pleas :p
Re: Radiator klimatizace z Fabie
Hezké hezké :)
ale moc levné to asi nebylo že. Ty zalman bloky musely být slušná pálka :P
Ale ty teploty vypadají velice slušně, když jsem měl durona 1,8ghz tak jsem mel vyšší teplotu a to jsem chladil jen procesor :P
jasně je to rozdílný procesor ale tomu tvému asi nejblíže, ale to jsem to jel s kýblem a čerpadlem eheim1046, vodní blok ten samý co máš ty.
Joo a jak ti tam vede ven ta hadice s vodou tak je nasazena na fitince, tys ji narval na celou fitinku ? :D aspoň to tak vypadá :P
Jinak až na tu šílenou změť kablů to vypadá hezky :)
Vodě zdar :)
Dik ;)
Budes se divit, bloky od Zalmana staly 550,- oba. Uz se neprodavaji, byl to set na grafiku, v baleni byly dva a mohl sis vybrat velikost + pasivy na pameti. Celkem teda 3100,-. TT byl za 2500,- + nejake prkotiny.
Jinak hadice je tam fakt narvana primo na fitinku :) , vim vypada to hrozne, ale testoval sem to dost velkym tlakem (pripojene na vodovod) a docela dlouhou dobu. Chtel sem delat nejakou redukci, ale prijde mi to zbytecne, i kdyz to nevypada :rolleyes: .
Kabely bohuzel asi lip neuklidim, mam tam 5 snimacu a hafl cipovin, stejne je zavreny, snad casem.
JJ vodě zdar :)
tak to je fklidku :) BTW ono to na tech fitinkach nevypada nak hrozne jen me to dost udivilo ze to vubec tak jde :D kdyz ty fitinky maji takovy hodne nerovnomerny povrch.
A ty bloky, kuaaa ze ja vzdycky prosvihnu takove dobre kupy :D
Ono i ta zmet kabelu ma sve kouzlo :D, ale kdyz je to zavrene tak je to jedno :)
Ale ten chladic ten je fakt nejdrsnejsi.
Joo BTW ten chladic je asi paralerni, had z trubek tam neni ze ;)
Mam totiz doma dva chladice, jeden je z domovni klimosky, ten ma trubky a duhy je z nakeho auta, jenze je stary a spinavy vevnitr, tak by me zajimalo ktery by byl lepsi, ale protoze je ten z auta spinavy jak prase tak pouziju ten z klimy :D
Mas recht, je to paralelni, ted se divam ze v kazde vetvi je asi 6 tech plochych trubicek (v te posledni 5 tu jednu sem vyrusil ;) ). Jinak asi bych sel do te domovni klimosky, s cistenim by bylo asi dost prace a chtelo by to nejakou poradnou chemku. Nebo si taky skoc na vrakac a nejdi si nejaky z klimy, pokud to bude solidni clovek, tak ti nejaky rozsekly da za hubicku, vubec se nelekej jestli bude pojkrouceny jak paragaf, da se to vpohode narovnat a lepit staci silikonem + silokonova hadicka. Jinak jestli chces tak jeden z 206ky mam doma, ale je trochu osuntely.
Tak preju hodne zdaru :)
Hele, tak me napadlo ze to co ti vede ven smerem k radiatoru ten zaflexovany kablik bude asi cidlo, jde o to, jesli si to flexoval sam nebo to uz bylo, a jestli sam tak kde jsi to koupil ?
A jak jsi myslel tohle "v kazde vetvi je asi 6 tech plochych trubicek"
ja tam vidim jeden vstup a jeden vystup a mezi nimi vede spousta tenkych uzkych trubicek a tim to pro mne hasne :D
Jinac dalsi chladak uz kupovat nechcu, jsem za ty dva vyplaznul penez ze to hezke neni :D
Ten z te domaci klimy ma sice mensi trubky ale zapojim je paralerne a bude :)
Tak zatim zdary,
a udelej neco akorat s tim vnitrnim usporadanim ;) ta tepelna pistolka je neocenitelny pomocnik :) a jak das vnitrek nacerno a okno na bok a UV dovnitr tak to bude bomba :) (tohle je jen priklad,tak at me ostatni hned nekamenujou :) )
Ke koupi flexa:
http://riegger.cz/flexo.php?menu=flexo
a mělo by to být i ma http://casemodding.cz/, ale nějak jsem to tam už nenašel?
Flexo sem koupil v jedom ksefte (Hanak lepidla a tmely :) Uh, ma tam snad vsecho) tusim 25kc metr. Co se trubicek tyce nenech se zmast tim poctem, ty bocni trubky do kterych jsou vsazene ty ploche trubicky, jsou prepazene a leti to postupne takoveho hada (sest jednim smerem a sest z5).
Na tech strankach od Perfecta je solidni vyber barev, ja sem mel na vyber jednu barvu (jak rekl kdysi pan Ford: "Mame na vyber vsechny barvy pokud chcete cernou" ) nastesti sem ji chtel :) .
No a v posledni rade bych chtel rict ze ten radiator z 206ky klidne daruju, nevim co snim, tak at aspon nekomu dobre poslouzi.
Uvidim jak dopadne ten muj chladak z domaci klimosky, pokud by byl naprd tak bych treba ten ze 206ky vzal, ale to budu vedet za mesic a neco, ted o mature se mi stim nechce robit :cool:
Zdarec :)
hezke ;) podobne jsem to mel resene taky, mel jsem nejaky starsi radiator podobnych rozmeru z nejakeho mercedesu. puvodne jsem ho planoval pridelat na bocnici, ale nakonec mi jen stal pod stolem. na fanless reseni je to idealni
Fpoho, uz mi tu lezi pul roku, kdyz tak napis soukr zpravu. Hodne stesti u matury, ja zas delam diplomku :)
too riksa:
presne jak rikas, jako pasiv se to samozrejme nehodi, ale na fanless reseni si taky myslim ze idealka ;)
navic kdyz je vedro, muzu tomu ventilatoru kdykoliv pumpnout a pak je rozdil voda vzduch 1,5°C :p (ověřeno v teplotach okoli 20 - 31°C)