Notebook - prohození kláves Fn a Ctrl
Netušíte někdo, jestli je možné prohodit klávesy Fn a Ctrl, co jsou vlevo dole?
Mám notebook Prestigio Nobile 1520, kde jsou klávesy zleva dole v pořadí Fn a pak Ctrl, což je pro mě dost nezvyk. Například u HPček je možné v Biosu tyhle dvě klávesy prohodit, u Prestigia jsem bohužel tuto možnost nenašel...
Díky za jakejkoliv tip
Vojtec
Re: Notebook - prohození kláves Fn a Ctrl
KeyTweak
Free utilita na premapovanie klaves, cca 170kB, jednoduche pouzitie, jeden restart a hotovo.
Kde je to u HPcek v biosu? U meho nx6110 se mi to pred 14 dny "samo prohodilo". Docela me to rozhodilo...
Uz jsem to nasel a mam po problemu :-)
Osobně nechápu proč se na NB dávají tyhle tlačítka vlevo od CTRL, je to strašný nezvyk.
Ten KeyTweak se bude určitě hodit.
Citace:
Původně odeslal Entita
KeyTweak
Free utilita na premapovanie klaves, cca 170kB, jednoduche pouzitie, jeden restart a hotovo.
Hmm, pekna utilitka, jenze premapovat se da vsechno krome klavesy Fn :(
Takze zatim zadny reseni jsem nevymyslel ...
Imho to tak jednoduche nebude, FN neni klasicka klavesa, asi by se to muselo resit na urovni BIOSu.
Citace:
Původně odeslal Caleb
Imho to tak jednoduche nebude, FN neni klasicka klavesa, asi by se to muselo resit na urovni BIOSu.
Asi to tak bude, holt se bojim, ze se s tim budu muset smirit :-( ... Ale mesic pouzivani notebooku s prohozenymi klavesami udelal sve a zvyk je zvyk, ted uz pomalu zacinam mit problem na klavesnici, kde je to normalne :-)
Tiez mam Fn v rohu a prekvapivo mi to vobec nevadi. Omnoho viac mi vadilo umiestnenie ESC nad F1 pri IBM notebookoch.
Softwarovo s tym nic nespravis, lebo obsluhu Fn robi radic klavesnice.
Ja mam taky Fn az pak Ctrl. Prohodit to muzu lehce v BIOSu, ale taky mi to nejak nevadi, takze to mam tak ja to je :)