Program pro výuku psaní všemi deseti pro Linux
Doporučil by někdo pls nějakej prográmek fungující pod Linuxem pro výuku psaní všemi deseti?
Momentálně se u nás na gymnáziu učí v obstarožním DOSovém programu, který má své mouchy a mj. je s ním občas problém se spouštěním/provozem v NT 4.0, které běžně používáme. Rád bych nainstaloval něco pro linux, což by mělo pokud možno dvě pozitiva
+ bylo by to stabilnější než nynější bastlprográmek
+ děti by se naučily v prostředí linuxu, který nám běží v terminálovém provozu a je tak podstatně rychlejší (díky kvalitnímu serveru) než NT 4.0
Měl by bez problémů podporovat češtinu, mít srozumitelné a pokud možno jednoduché ovládací rozhraní, výuku členěnou do lekcí (nyní se používá program , kde se děti učí v každé lekci dvě až čtyři nová písmenka) a pokud možno i "výklad" u každé lekce typu "z píšeme ukazováčkem pravé ruky, čárku prostředníkem pravé ruky"...
Už jsem pár programů zkoušel, ale narazil jsem víceméně na
- problematickou podporu češtiny
- zbytečně komplikované ovládání
- nemožnost tvorby vlastních testů učitelem a jejich následné spuštění a vyhodnocení
Kdyby někdo něco doporučil, budu moc rád, nebo se snad přes prázdniny dokopu k tomu zbastlit něco vlastního :-D
Re: Program pro výuku psaní všemi deseti pro Linux
Ano děkuji, možná tě to překvapí, ale google používat umím, už jsem testoval cca 10 programů, ale žádný nebyl "to pravé". Proto se ptám tady, jestli náhodou někdo něco takového nepoužíval/nepotřeboval a neměl by tip :roll:
http://www.vsemi-deseti.cz/1099/download.html
Neni to freeware ale to sa da vyriesit ;-) Podpora pod Linux tiez neni ale da sa pekne emulovat cez wine. Kedysi davno som sa na tom ucil zakladne klavesy.
kdyz uz jsme u te emulace - co takhle zkusit DOSBOX + "obstarožní DOSový program, který má své mouchy" ;)
Citace:
Původně odeslal LM
kdyz uz jsme u te emulace - co takhle zkusit DOSBOX + "obstarožní DOSový program, který má své mouchy" ;)
No problém je, že obstarožní DOSovský program má své mouchy i v DOSu :-) Prostě to v některých lekcích padá a nikdo neví proč, respektive nikomu se nám s tím nechce s..át, ten prográmek je přebastlenej starej DOS program a to už asi radši opravdu já nebo kolega uděláme něco vlastního, než se vrtat v tom starým střepu a předělávat ho :D