-
Asus A8N-SLI Deluxe
Zdravím všechny zkušenostmi nabyté OverClockery!
Mám tuto desku s biosem 1016final a na ní tyto komponenty - viz podpis.
Chtěl bych to nějak slušně nataktovat s přihlédnutím ke zdroji EC 480W, časem dokoupím kvalitnější, a prosím vás o rady, protože jsem úplná LAMA v OC.
Děkuji za každou radu, případně mě nasměrujte do příslušného threadu.
S pozdravem DressS
-
Re: Asus A8N-SLI Deluxe
zdroj sice obyc, ale nevidim duvod proc by te mel omezovat v OC... Az si poridis silnejsi VGA a budes chtit OC vseho se zvysenym napetim, tak by ti lepsi zdroj bodnul.
Co presne mas na mysli ohledne takteni ? Zacni jednoduse... postupne zvedej FSB a kontroluj stabilitu systemu. Az to bude padat muzes zvednou stavu do CPU.. s timhle chladicem to uchladis ;)
Taky hlidej delicku pameti pri fsb 220 ti uz asi nepojednou na 2-2-2 synchro na 1T.....
-
Tak mám tento problém. I při zvýšení "fsb" byť jen o 1 MHz mi po nájezdu do woken CPU-Z hlásí rychlost CPU 1000 MHz. To samé to dělá i při AI N.O.S.
Děkuji všem za rady.
-
Ehm........... stačilo vypnout CnQ................ehm...........zzzzzzzzzzz.
-
Ted mi to porad shazuje system: 235*11, 1,475 V DDR333 2-2-2-6 1T
-
NO tak zatím to nechám na 245*10, DDR333 2-2-2-6 1T bez zvyšování napětí.
-
z toho mame vsichni veeelkou radost.. :) nemusis sem psat kazdy krok tveho OC, kup si v papiraku notes a tam... :rolleyes:
-
Jojo teď mi to hází po startu zprávu, že systém byl obnoven po závažné chybě...blabla, ikdyž byl řádně vypnut a předtím běžel Prime95 přes 10 hodin. Taky mi to zrušilo záložky v Mozille. Co jsem zase podrbal? Díky za rady.
-
ono tezko rict.. jedes nad ramec zaruceny vyrobcem. Ja mel prime treba 4h a PC samo nahodne padalo do bsod treba jen pri serfovani na netu... Proste problem muze byt treba jinde nez v pretocenem CPU... mozna se to nelibi jine komponente. ? Zkus treba jine marky. napr PCmark 2005 a dej to projet uplne cele...