Výměna podvozku (MB, CPU)
Rád bych s vámi konzultoval výběr nového podvozku pro tento počítač:
Socket ? (teď nevím jestli 775 nebo 478 :confused:), Celeron D (3GHz), 512MB DDR, AGP 6800LE.
Právě jsme upgradovali grafiku (původně 5500 :)), plno her je sice o dost kvalitnějších, ale přeci jen to ještě není ono. Mám takovou tuchu, že na vině bude ten Celeron :)
Nevim, jestli se vyplatí investovat třeba do čistokrevné P4, nebo raději změnit platformu na 754/939? Rád bych ponechal AGP grafiku, takže jako nejvhodnější by mi přišlo něco s nForce3.
Cenově bych to viděl kolem 3 tisíc (může být i bazarové). Tak teď babo raď ;)
Díky
Re: Výměna podvozku (MB, CPU)
No pokud máš 3000,- na desku a grafiku, tak koupíš s754 desku a třeba Semprona 64 2800+, což imho nemá moc cenu. Pokud máš s478, tak bych dokoupil asi 1GB ramky a pokud s775, tak bych přišetřil na Pentium D 805 a pak prodal toho Celerona a mělo by ti zbýt ještě na jednu 512ku ramku...
Citace:
Původně odeslal Perfect_
No pokud máš 3000,- na desku a grafiku, tak koupíš s754 desku a třeba Semprona 64 2800+, což imho nemá moc cenu. Pokud máš s478, tak bych dokoupil asi 1GB ramky a pokud s775, tak bych přišetřil na Pentium D 805 a pak prodal toho Celerona a mělo by ti zbýt ještě na jednu 512ku ramku...
Taky si myslim že změna platformy v téhle cenové kategorii nic nepřinese. Safra, mrzí mě, že jsem si neujistil ten socket :confused: Ale vzhledem k tomu, že je to kupované někde v supermarketu, tak bych spíš tipnul tu 478 ;) Myslíš, že výměna CPU za P4 >=3GHz přinese viditelné výsledky?
Citace:
Původně odeslal NightKing
Taky si myslim že změna platformy v téhle cenové kategorii nic nepřinese. Safra, mrzí mě, že jsem si neujistil ten socket :confused: Ale vzhledem k tomu, že je to kupované někde v supermarketu, tak bych spíš tipnul tu 478 ;) Myslíš, že výměna CPU za P4 >=3GHz přinese viditelné výsledky?
To nevím, ale myslím si, že lepší volba by byla přikoupit ramku.