Nazdárek, jen by mě jako zajímalo, co má na přehrávání filmů větší vliv - stačí mít procesor kolem 300MHz a nějakou 2MB grafiku, nebo by bylo lepší mít TNT2 dejme tomu klidně i na P133MHz?
Moc dík!
Printable View
Nazdárek, jen by mě jako zajímalo, co má na přehrávání filmů větší vliv - stačí mít procesor kolem 300MHz a nějakou 2MB grafiku, nebo by bylo lepší mít TNT2 dejme tomu klidně i na P133MHz?
Moc dík!
na Divx ? - no to podle me hlavne CPU - pac podle mych skusenosti ... mel sem kdysi 233 a TNT2 a divx nesel - jen nejaky skvrny - pak sem se zvednul na 466 a porad nesel - jen ruzove cary a zvuk ... no a az nad 500mhz mi sel i s 2Mb grafikou ... takze dle me skusenosti jednosnacne zavisi primo na CPU ...
no asi takhle..nejlepsi oboji, ale na 300Mhz CPU stejne dost DivXu bez cukani neprehrajes...videl bych to tak na P3 500minimum.
A co se tyce grafiky, zkousel sem na S3 virge DX 4MB a ta akceleruje jen do 800x600 a i to je pekne fuj
Ja provozuju DivX bez problemu na svy sestave.. Ale poradne to prehrava jen BSplayer - slysel sem, ze pry umi vyuzit i 3d funkce :o - ze by to bylo tim?
Mně se na LemonTree filmy necukají - s ATi 3D Rage PRO PCI 4MB ani s Velocity.
Ostatně měl jsem na XP1600+ @ 1800MHz jeden čas výše zmíněnou ATinu a vše bylo very OK. :)
kamos ma celer 366mhz 64mb ram a gf2mx400 a filmy v divx mu jedou vsechny uple v pohode, tak nevim, co resite.... ???
Takže by to mělo být závislé jedno na druhém..hmmm..
Ten BSplayer, kde se dá sehnat? Budu mít Voodoo2, tak abych se doma nenudil.. ;D
Musis poradne volit prehravac. Nejlip chodej The Playa a DivX Alpha, co jsou soucasti originalnich codeců, ale oba maji problem s titulkama, alpha neumi vubec. Taky BSPlayer se snazi ve starym (univerzalnim) modu, ale pri rychlejsich scenach je rozjetej zvuk a obraz. Proste zalezi hodne na kvalite filmu. Me to uz pekne sralo, tak jsem radsi za 5tis upgradoval na durona a uz takovy problemy neresim
http://google.com , [ I feel lucky ] by melo stacit.. :wink:Citace:
Původně odeslal mimann
Jinac ja s nim nemam nejmensi problem, ani vzandny rozjeti zvuku a obrazu nepozoruju..Citace:
rychlejsich scenach
Jinac ja s nim nemam nejmensi problem, ani vzandny rozjeti zvuku a obrazu nepozoruju..[/quote]Citace:
rychlejsich scenach
..tak mě napadá jestli to nebude třeba ramkou?! Tak či tak, kvalitou se nevyrovná, ale co do rychlosti, dá se MPEG přehrávat i na 486! ;D ;D
bs player je dobry, ale mozna radlight by byl pro tebe lepsi, jelikoz je min narocny a je tam nastaveni nemene dobry jak v bs.... :wink:
No no, si myslíš že když máš 5x rychlejší procesor tak můžeš machrovat?! ;DCitace:
Původně odeslal donnau
Náhodou, budu mít K6-II 300MHz@??? :wink:
a k tomu Voodoo2 12MB, s čímž by se dalo něco dělat, ne?
kdepak machrovat, ja ho taky používám ;D
a vedle me běží třístovka s tntéčkem :roll: , ale popravdě už je to rozdíl, jak rychle nabíhaj aplikace aj. člověk by se chvílema zbláznil ;D ;D
Ja sem mival v tyhle sestave celer 300@300, a divX sem na tom rozjizdel s problemama - ovsem tehdy jsem pouziva jeste microDVD player, a na tom mi to dela potize i dneska.. Jestli ten BS vyuziva ty 3d funkce, jakoze jo, tak bych ho vzhledem k tomu voodoo videl jako dobrou volbu. (Ale proc nevyzkouset vsechno, ze.)Citace:
Původně odeslal mimann
Kazdy tu hovori o procesore a o grafike ale o chipsete sa tu asi nikto nezmienil. Takze skusenost zo zivota. Celeron 533 na Via apolo pro 133 seka ako svina. Obratom ta ista konfiguracia len doska bola s intel 440BX a filmy idu ala ako svajciarske hodinky. Grafika je taktiez dolezita ovsem ked sa to uz ide pozerat na trosku vacsiej bedni. Na cca 14" monitor bohate staci nejaka ta S3 ale na kvalitny obraz na takej 21"-covke tak tam uz sa bodne nakej Radeon alebo Geforce.
A este nieco na mojej starej sunke v robote Celeron 266 idu vsetky filmy v poho. Chipset je tam 440BX.
Vetsina DivXu mi jede i na 2nd machine (jen nebezpecne znamosti 2 se trhaly moc) a nektery i na zakladni frekvenci (Behind enemy lines). Prehraval sem i Lotra TT, ale trosku se trhal. U tehle slabsich prociku dela dost i grafika (pokud ma HW podporu pro filmy nebo co, TNT a vys). V linuxu se po dodani ovladacu nvidia prehravani dost zlepsilo (filmy se prestaly trhat).
No to zní docela lohicky! Ovšem, pokud je to pravda, a že bych řekl jako že jo, tak se na moc filmečků nepodívám. Mám chipset Ali.. :oops:
Nicméně, ještě jsem se chtěl zeptat, která starší 2D grafika, tedy do PCI slotu, má gamma redukci. Moje S3 Virge to nepodporuje, ale vím, že nějaký ATIny to uměly..
Na počítači Celeron 500, chipset Intel BX. 128MB RAM, Grafa Riva TNT M64 16MB to jede bez škubnutí jak v Bsplayeru tak v mv2playeru. Divx i Xvid atd...
Tak to mě poser. :eek: Mám shit viz podpis a u filmů s lepčejší kvalitou se mi zbržďuje obraz, takže mi jde zvuk vždy tak o 15 vteřin napřed než obraz. Třeba u Ali G Indahouse.Citace:
Původně odeslal Kukla Kuklovič
ono taky zalezi jakou kvalitu DivX si nastavis v kodeku. Kdyz sem mel jeste strou sestavu celer 300 a 3DFx Banshee tak sem filmy v Divx celkem slusne prehraval, az na par filmecku ktery se obcas culky sem se podival skoro na vse, ale kvalitu sem mel nastavenu na nejnizsi a jeste sem zapnul Smooth Playback na dalsi zalozce coz taky pomuze prehravani na pomalejsich strojich a jako prehravac sem pouzival a i dneska pouzivam BSPlayer, kterej je perfektni a malo zatezuje proc i dkyz to mi je dneska jedno ale mam ho rad. byl tu dotaz kde ho sehnat tak oficialni stranka je http://www.bsplayer.org/
Moje šunka s tím nemá sebemenší problémy, jen grabovat do divx "ňák" nemůžu, páč vypadávaj snímky.....